25 ваксинирани българи - спасен един човешки живот. Това трябваше

...
25 ваксинирани българи - спасен един човешки живот. Това трябваше
Коментари Харесай

Кантарджиев: Как така един човек предлага ваксинация, когато преди преди това е казвал, че те са смъртоносни?

 25 имунизирани българи - избавен един човешки живот. Това трябваше да стане с персоналния образец на лекарите, сподели в " Денят стартира " проф. Тодор Кантарджиев.

Според него има отлив от желанието за имунизиране, тъй като хората са получили спорни послания.

" Като пристигна и ръководи имунизационния развой един човек, който единствено преди няколко месеца е споделил, че имунизациите са нездравословни, че водят до гибел, когато доста интензивно се е изказвал срещу имунизациите и внезапно стартира да споделя: айде да се ваксинирате, също така приказва, че до момента нищо не е направено... ", разяснява той.

По думите му, в случай че нищо не е било направено, смъртността е щяла да бъде 4-5 пъти по-голяма.

" Ако 2020 година нямаше ограничения напролет, имахме по 5000 души заболели, както есента на 2020 и пролетта на 2021 година, това щеше да е колапс на системата на опазването на здравето. Само че пристигнаха едни: споделиха " тия нищо не направиха " и се чудят в този момент хората, че са комплицирани и не се имунизират. Aми отлично! ", заключи проф. Кантарджиев.

Той изясни, че проектът на здравното министерство преди 5-6 месеца е бил да се вършат по 40-50 000 ваксини.

" Имаме опция до 60 000 ваксини да вършим, тъй като някои хора, които са неотдавна в системата, не знаят, че без да има ковид, всеки работен ден се вършат по 5000 ваксини на бебетата, имаше опция да се вършат по 50 000 ваксини дневно и по този метод хората щяха да имат някакво доверие в системата и когато видят, че доста хора са имунизирани и са живи и здрави, дори стават по-весели и спокойни, тъй като рискът от заразяване понижава ", сподели още проф. Кантарджиев.

Той предвижда обаче, че ще се случи това, което е станало преди 10 години с епидемията от морбили.

" Хората, които тогава отговаряха за това не слагане на ваксини, в този момент сега поучават господин какво да прави с имунизациите. Как един човек предлага имунизация, когато преди няколко месеца е споделил, че имунизациите са смъртоносни. ", добави професорът.

Според него три пъти по-малко ваксини се слагат дневно по отношение на опциите на системата и остане ли неимунизирана огромна част от популацията, епидемиологичното разпространяване ще се прояви в есенните месеци.

Тодор Кантарджиев съобщи, че среднотежко преболедувалите и два пъти имунизираните нямат потребност от трета игла за повишение на имунитета.

" Ако вирусът мутира и се получи нова генетична линия на нов вид, на който имунизациите работят по-слабо, България има контракт 2022-2023 година и ще ни бъде доставена ваксина, модифицирана по новия мутирал вид. Много е дребна вероятността да се случи, само че обществото би трябвало да е квалифицирано, постоянно съм казвал истината на обществото ", безапелационен беше той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР