25 септември Най-новият роман на Мария Касимова-Моасе – Балканска рапсодия“

...
25 септември Най-новият роман на Мария Касимова-Моасе – Балканска рапсодия“
Коментари Харесай

Предстоящи събития в НДК 25 - 29 септември

25 септември

Най-новият разказ на Мария Касимова-Моасе – „ Балканска рапсодия “ ще има своето публично показване на 25 септември от 19:00 часа в зала 42 на НДК.

Както подсказва заглавието, „ Балканска рапсодия “ заплита орисите на героите си в свят на религиозни табута, суеверия и закостенели морални правила – някъде сред бежанските пътища на Албания, неукрепналата към момента България и съвременна Турция на Кемал Ататюрк.

26 септември 

Над 50 музиканти, артисти и танцьори от отбор „ Филип Кутев “ ще показват пред феновете за първи път в София, независим концерт-спектакъл „ Фолклорни класици “. На 26 септември от 20:00 часа в зала 1 на НДК, феновете ще имат достойнството да видят и чуят креативните достижения на музикално танцовите мостри от основаването на ансамбъла (1951 г.) до 80-те години на ХХ век, завещано от фолклорните класици Филип Кутев, Маргарита Дикова, Кирил Дженев, Живка Клинкова, Иван Кавалджиев, Йордан Янакиев, Михаил Йорданов, Красимир Кюркчийски.

На 26 септември (сряда) от 11:00 часа в книжовен клуб „ Перото “ на конференция във връзка първото издание на спортния празник „ НДК 360 – Европейска вечер на спорта “.

Книгата на Меелис Фриедентал – „ Пчели “ ще бъде показана на 26 септември от 18:30 часа в книжовен клуб „ Перото “.

27 септември

Книгата на Нася Кралевска-Оуенс – „ България под комунизъм “ ще бъде показана на 27 септември от 18:30 часа в книжовен клуб „ Перото “.

29 септември

„ Шоуто на ABBA “ идва за първи път в България за един впечатляващ концерт в зала 1 на НДК. На 29 септември (събота) от 20:00 часа българската аудитория ще има неповторимата опция да преживее още веднъж магията на скандинавската група в двучасов лайв, отдаден на 45-годишната музикална история на ABBA.

„ Каша за душата или Коледното джудже в бакалницата “ на 29 септември от 11:30 часа, е първият театър, с който книжовен клуб „ Перото “ започва серията детски спектакли в културното пространство. Всяко съботно утро най-малките ще бъдат посрещани със занимателни, поучителни и просветителни спектакли. Първото зрелище ще запознае децата с тематиката за избора, пред който всеки един от нас е изправен всеки ден.

На 29 септември от 17:00 часа Национален замък на културата ще се трансформира в най-горещата точка за просвета и спорт на столицата. „ НДК 360 “ ще изпита опциите на искащите да се включат в дисциплините бегово нанагорнище, фасадно нанагорнище, спортно насочване из НДК и издигане с балон.

Хореографът и реализатор Дженин Дърнинг ще организира тематичен уъркшоп в ДНК – пространство за актуален танц и пърформънс в дните 29 и 30 септември от 10:00 до 14:00 часа. Уъркшопът е отворен за практици и теоретици от всички области и профили на актуалните театрални изкуства. Местата са органичени, а входът е свободен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР