25 състава и индивидуални изпълнители участваха в Международния фестивал "Дунавци

...
25 състава и индивидуални изпълнители участваха в Международния фестивал "Дунавци
Коментари Харесай

В Дунавци отбелязаха празника си с фолклорен фестивал

25 състава и самостоятелни реализатори участваха в Международния фестивал "Дунавци пее и танцува " в събота. Превърналото се в традиция събитие се провежда за седма поредна година във връзка празника на града.
Преди старта на фолклорната стратегия, музикален привет сервираха деца от Основно учебно заведение "Христо Ботев “ в града, след което се състоя обичайното дефиле на участниците във фестивала. Първи на сцената излязоха съставите на домакините - певческа група "Росен здравец “ и фолклорен състав "Дунавска шевица “ към читалище "Феникс-2020 “.
Заради епидемиологичната конюнктура в страната, тази година фестивалът бе извършен единствено в един ден. Въпреки това жителите и гостите на Дунавци имаха опцията да се насладят на осъществяванията на над 25 състава и самостоятелни реализатори както от община Видин, по този начин и от прилежащи общини и области. Ансамбъл "Хора Деснацъулуи “ към Културен дом "Адриан Паунеску “- село Бърка, показа благосъстоянието на румънския фолклор. Вечерта приключи с концерт на оркестър "Видин ".
Празникът на града и фестивалът са във връзка 65 години от обединяването на селата Гурково и Видбол, с цел да бъде основан град Дунавци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР