25 са новите случаи на заразени с COVID-19 у нас

...
25 са новите случаи на заразени с COVID-19 у нас
Коментари Харесай

25 са новите заразените за последното денонощие у нас, заразата е установена и в Силистра

25 са новите случаи на инфектирани с COVID-19 у нас през последното денонощие. Така общият им брой става 379. Това разгласи на постоянния утринен брифинг началникът на националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

От инфектираните 113 са настанени в болница, като 13 са интубирани в интензивни клиники. Няма нови жертви. От инфектираните 57% са мъже, а 43% - дами. Средната възраст на боледуващите е 46 година, като най-младият пациент е на 3 години, а най-възрастният на 66 година

Средната възраст на умрелите от вируса е 66%. Заразени  с COVID-19 са 18 медицински лица.

За последното денонощие 3 от инфектираните са лица, върнали се от чужбина, а за предходното денонощие са 4 индивида.

Има една нова област със инфектирани - Силистра.

Изписани са общо 17 души с две негативни проби, за които се считат, че за изчистени от вируса

По отношение на заповедта за маските ген.-майор Венцислав Мутафчийски съобщи, че гратисният интервал за пазаруване на маски е до 00:00 часа в събота.

„ Нашите главните източници за налагане на ограничения са Китай, Южна Крея, Израел и огромните страни от Европейски Съюз. От нощес е наложително носенето на маски в Израел и Австрия. В световен мащаб има дефицит на маски, което изправя популацията пред сложен проблем.В тези дни и седмици много от предприятията, изпаднали в тежко състояние, се претрансформираха и работят интензивно по изработването на маски. Проверих в нашата квартална аптека дали има маски и си купих една за 3,50 лева “, съобщи началникът на оперативния щаб.

„ Ще бъде детайлизирано от РЗИ и от полицията къде тъкмо е безусловно наложително носенето на маски. Формулировката за публично място е обещано в закона за опазването на здравето. Едно телевизионно студио да вземем за пример не е публично място тъй като е с контролируем достъп. Магазини, аптеки, метро, публичен превоз, посещаване във лечебни заведения, банки, персонален доктор, административна приемна на държавни служби, приемни на КАТ и тн. са публични места, тъй като са без следен достъп. “, разяснява ген.-майор Мутафчийски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР