25% по-евтини полици Гражданска отговорност за примерните шофьори и до

25% по-евтини полици Гражданска отговорност за примерните шофьори и до ...

Гражданска отговорност за рисковите водачи - Алекси Стратиев и Емил Панчев.


25% по-евтини полици "Гражданска отговорност" за примерните шофьори и до 400% по-скъпи за перманентните нарушители на пътя. Това е наредба - проект на КФН.

Дискусия по темата в предаването "Още от деня" с инж. Емил Панчев, председател на СБА и комисар Алекси Стратиев, експерт по пътна безопасност.

Алекси Стратиев: Правилно казвате санкция, защото действително това е един вид санкция, доколкото искат доста повече пари от хората, които правят застраховка и освен тази драстична разлика между 25 или 30% и другите 400 - непонятно защо бонусът е толкова малък, на фона на големия малус. Емил Панчев, председател на СБА: Аз не искам да защитавам застрахователите или наредбата, но това е начин, който и в други европейски държави работи за подобряване на безопасността на движението със силно изразен финансов стимул. На това се залага и от начало първите няколко години това няма да се почувства, ако изобщо влезе в сила наредбата, но през следващите години тези проценти за някои водачи ще бъдат доста отрезвителни.

Източник: bnt.bg