25 нови нископодови съчленени трамвая и 30 тролейбуса с обща

...
25 нови нископодови съчленени трамвая и 30 тролейбуса с обща
Коментари Харесай

София купува 25 трамвая и 30 тролейбуса за 135,5 млн. лв.

25 нови нископодови съчленени трамвая и 30 тролейбуса с обща планирана стойност 135,5 млн. лева без Данък добавена стойност купува „ Столичен електротранспорт “ ЕАД, сочат обявления в Агенцията за публични поръчки.
Максималният период за доставките е две години. Единичната цена на трамвай съгласно изчисленията е съвсем 4 млн. лева без Данък добавена стойност, а на тролейбус – съвсем 1,3 млн. лева
Електрическите мотори на трамваите би трябвало да действат обикновено при температура на околната среда сред - 25 градуса по Целзий до +45 градуса по Целзий и да са влаго-и прахозащитени при придвижване на трамваите в градски условия.
Максималната скорост би трябвало да може да се лимитира софтуерно в границите 50-70 кm/h. Трамваят би трябвало да разрешава превъзмогване надолнище на релсовия път от най-малко 60 0/00.
Изисква се видеонаблюдение на пасажерите, ватманската кабина и пътната конюнктура. Записите от камерите би трябвало да се съхраняват най-малко 20 дни и да могат да бъдат копирани (снемани).
В трамваите би трябвало да има инсталирана система за автоматизирано преброяване на пасажерите, като информацията да може да се съхранява най-малко 30 дни.
Возилата ще се с най-малко 40 седалки и опция за превоз на не по-малко от 190 пасажера.
Освен доставка е планувано образование на служащите и чиновниците в сдружението, поддържане, диагностика и ремонт на трамваите, а също по този начин доставка на диагностично съоръжение и профилирани принадлежности.
За 30-те нископодови съчленени тролейбуса се изисква да са с най-малко 4 порти, 40 седалки и 60 пасажери.
Според представена в уеб страницата на сдружението обява на „ Капитал “ българо-китайският консорциум " Хайгар-Аоуей " е спечелил търг на " Столичен електротранспорт " за доставка на 15 електробуса и 6 зарядни станции за 8.37 млн. евро без Данък добавена стойност.
Средствата са обезпечени посредством заем от Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР).
Поръчката е стартирана при започване на май месец 2018 година и не е извършена по Закона за публичните поръчки, а по разпоредбите на Европейска банка за възстановяване и развитие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР