25 млн. лева са парите за дейности по интереси в

...
25 млн. лева са парите за дейности по интереси в
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: 25 млн. лева дава МОН за дейности по интереси в училищата

25 млн. лв. са парите за действия по ползи в учебните заведения. Те се получават регулярно от началото на тази година. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Правилата са близки до тези на плана "Твоят час ". Това ще обезпечи опция необятен кръг на снабдители на действия по ползи да се записват и да ги оферират. Опитваме се да отворим учебните заведения с дейностите по ползи към външни снабдители - писатели, художници, дейци, добави той.

"Достъпът до повече експерти за учениците е желан. Директорите на учебните заведения могат да решат какъв брой да бъдат групите, в които се учат действия по ползи, което се явява съществена разлика сред този план и "Твоя час ". Трудност съставлява насърчаването на интереса при учениците в дисциплини като математика си естествени науки, с цел да изпълнят заложените 40% от програмата. Общините би трябвало да предизвикат децата да посещават повече обекти, институции, предприятия за ранно кариерно насочване ", акцентира министър Вълчев.

Според него способността да се задържи вниманието на децата и да се предизвика техния интерес е главният проблем на просветителните системи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР