25-има от общо 32-ма обвинени за участие в разбитата миналата

...
25-има от общо 32-ма обвинени за участие в разбитата миналата
Коментари Харесай

Акцията успешна, заподозрените се издирват...

25-има от общо 32-ма упрекнати за присъединяване в разрушената предходната седмица при спецакция в цялата страна тайфа за наркоразпространение са оповестени за търсене. За някои от тях е издадена и европейска заповед за арест. Това заяви шефът на спецпрокуратурата Димитър Франтишек, който разкри детайлности на брифинг през днешния ден по следствие против една от най-големите банди за дрога у нас.

В акцията против групата, оповестена за най-голямата наркомрежа у нас със лични нарколаборатории, и известна в подземния свят като бандата на Радо Ланеца са взели участие и щурмоваци от ГДБОП.  Според обвиняването, тартори на групата са трима, само че нито имената им, нито прозвищата им бяха упоменати по време на брифинга. Престъпното формирование е работило в 3 посоки - продажба на едро на над 50 кг опиат (хероин, кокаин, екстази и др.), дилърска мрежа и нощни заведения из цялата страна, изясни зам.-шефът на ГДБОП Стоян Темелакиев. Предполага се, че групата работи на наркопазара у нас от 4-5 години. До момента е открито, че бандата е разполагала с най-малко две оранжерии, едната от които в Русе. Проверяват се данни и за други, добави Темелков.

В бандата има и мъже, чиито фотоси бяха публикувани на листовки преди 2 години в София като хора, които продават опиати. 

Някои от дилърите, работещи за бандата, са били пребивани, с цел да се занимават с такава активност, показаха проверяващите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР