25 хиляди жители на Свищов и селата Вардим и Царевец

...
25 хиляди жители на Свищов и селата Вардим и Царевец
Коментари Харесай

Свищов и две села останаха без вода


25 хиляди поданици на Свищов и селата Вардим и Царевец остават без вода за неустановен интервал от време, откакто през днешния ден аварираха магистралният и довеждащият тръбопровод.

Две крупни повреди на остарелия и новия тръбопровод през днешния ден в региона на свищовското село Вардим изправят Свищов пред водна рецесия, съобщи за БНР кметът на Свищов Генчо Генчев:

„ За несигурно време жителите на град Свищов, Царевец и Вардим, може би, ще останат без вода, според от работата и отстраняването на повредата, само че тя е извънредно комплицирана “. 

Миналата есен Свищов и двете села четири дни останаха без вода. Старият железен тръбопровод е злепоставен и постоянно аварира. Новият тръбопровод за 4 милиона лв., построен преди 7 години, не работи. За него в Специализираната прокуратура е формирано дело за занемареност, само че няма развиване, разясни кметът на Свищов.

Общината е подготвена да обезпечи с минерална вода учебните заведения, детските градини, обществените институции и болничното заведение.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР