25-годишният Томас има болестта на Фабри, заради която той изглежда

...
25-годишният Томас има болестта на Фабри, заради която той изглежда
Коментари Харесай

25-годишен мъж е затворен в тялото на дете

25-годишният Томас има заболяването на Фабри, поради която той наподобява като 12-годишно момче. В резултат от заболяването са засегнати бъбреците, сърцето и кожата му, написа Zdrave.to.

Заболяването изцяло е разрушило живота му. Никой не го приема сериозно - дори когато дава документи, доказващи самоличността му, той е упрекнат в подправяне на документи.

" Аз съм на 25 години и бих желал да наподобявам като мъж на моята възраст. Мразя това момче, което виждам всеки ден в огледалото, тъй като не съм аз ", споделя той.



Обезпокоителните признаци са се появили, когато момчето е на 7 години. След всяко хранене дететозапочва да усеща болежка в корема, ръцете и краката.

Съучениците му се подигравали с него, като му казвали, че наподобява на  " жертва от Аушвиц ". Дълго време лекарите не съумели да слагат вярната диагноза и мислели, че Томас има умствени проблеми.

" Родителите ми бяха депресирани. Видяха, че нещо се случва, само че те имаха вяра на лекарите, че съм умствено болен и просто би трябвало да хапвам повече ", признава той.



Според Томас всичко това визира връзките с родственици и той не може да комуникира нормално с тях. Както обаче и с връстници, които не го възприемат като възрастен.  

Когато съм у дома, просто седнал съм в стаята си и извозвам време самичък. Чувствам се уединен, нямам задоволително поддръжка от семейството си. Болестта унищожи връзките в нашето семейство.

Освен това, Томас непрестанно изпитва непоносима болежка и се нуждае от болкоуспокояващи, измежду които и морфин. Краката му са толкоз деформирани, че би трябвало да носи специфични обувки. Поради сериозните проблеми със стомаха, един възрастен, затворен в тялото на момче, не може да се храни обикновено.



" Чувствам болежка в ставите, костите и мускулите. Всеки сантиметър от тялото ми ме боли. Не мога да дремя добре ", споделя още Томас.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР