25-годишният Синай Р. подал обяви в два сайта, че търси

...
25-годишният Синай Р. подал обяви в два сайта, че търси
Коментари Харесай

Трима ало измамници отиват на съд във Варна


25-годишният Синай Р. подал разгласи в два уеб страницата, че търси работа. На посочения от него телефон получил позвъняване от румънски мобилен телефон. Непознатият мъж, показал под името Георги, обяснил, че е притежател на компания и търси пощальон, който да се среща с клиентите, и да приема от тях пликове с пари и документи. За осъществената работа Синай щял да задържа част от парите. Подсъдимият незабавно схванал, че ще бъде съизвършител в телефонни измами, само че все пак се съгласил да работи.

Така в интервала от 11 декември 2018 до 11 януари 2019 година 25-годишният обвиняем след позвъняване на Георги, който не е открит, взел участие с приятелите си 29-годишния Георги Й. и 19-годишния Любослав Д. в пет измами на възрастни хора.

Първата машинация на 11 декември 2018 година била на мъчно преносима 84-годишна жена от Нови пазар, която била въведена в подвеждане, че дава пари за интервенцията на щерка си. Три дни по-късно, под предлог че ще взе участие в залавянето на нарушители, друга стара жена от кв.  " Аспарухово “ във Варна оставила в найлонова торбичка на оградата на къщата си 3150 лв.. Третата телефонна машинация била по класическата скица за покупка на евтини климатици. Следващата - пари за внука за покупка на евтини трансформатори. За последната машинация подсъдимите употребявали настояването на пари за освобождение на скъпа пратка. След като удържали пари за " работата “ си, останалите средства от измамите по предписание на мнимия Георги оставяли на разнообразни места.

Извършените от тримата телефонни измами са на стойност 20 417 лв.. Нито лев от тях не е възобновен на пострадалите от незаконната им активност.

Предстои делото против участниците в телефонните измами да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР