25-годишният нападател на полския национален отбор и на Заглембе Любин

...
25-годишният нападател на полския национален отбор и на Заглембе Любин
Коментари Харесай

Официално: Лудогорец привлече полски голмайстор

25-годишният нападател на полския народен тим и на Заглембе Любин Якуб Швиерчок е новото попълнение в Лудогорец, оповестиха публично от клуба. Голмайсторът прави отличен сезон в полската Екстракласа, където за 25 мача има маркирани 17 гола. В момента той е на второ място във краткотрайното класиране измежду стрелците в Полша. Неслучайно футболистът е харесан от националния селекционер на Полша Адам Навалка и към този момент носи националната фланелка.

Изявите на Швиерчок привлякоха интереса на спортния шеф Методи Томанов, който дружно с екипа си следи футболиста в продължение на няколко месеца, след което бяха подхванати дейности за негов трансфер.

източник: ludogorets.com

След като ПФК Лудогорец и Заглембе Любин реализираха сделка и играчът подписа персоналния си контракт, той ще отлети за Анталия, където ще се причисли към лагера на тима, с цел да бъде разполагаем на треньорския щаб. Очаква се Швиерчок да бъде показан на следващия ден публично преди втората контрола с „ Шахтьор “ (Донецк), която стартира в 16 ч. българско време.

Якуб Швиерчок е роден на 28 декември 1992 година Висок е 1.82 м. В кариерата си се е състезавал в няколко полски тимове, измежду които Полония Битом, Пиаст Гривице, Завиша Бидгошч, Гурник Ленчна и ГКС Тихи. Нападателят е носил фланелката и на немския Кайзерслаутерн. Национален играч е и в младежките гарнитури на Полша – U 20 и U21.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР