25-годишният безработен пловдивчанин Кристиян Бъчваров, който все още живее с

...
25-годишният безработен пловдивчанин Кристиян Бъчваров, който все още живее с
Коментари Харесай

Дилър ступа трима криминалисти

25-годишният незает пловдивчанин Кристиян Бъчваров, който към момента живее с родителите си и те го устоят, съумя да ступа трима служители на реда от бранш „ Криминална полиция “ към Пето районно управление (на МВР), до момента в който те се опитвали да го арестуват. До задържането на 12 юли м.г. се стигнало, откакто в Районното постъпила информация, че младежът търгува с опиати. Срещу него са били повдигнати обвинявания за държане за разпространяване на амфетамини и марихуана с обща стойност 361,2 лв. и нанасяне на три леки телесни повреди на служителите на реда.

Кристиян е с непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Вчера той беше доведен в съда от двама правосъдни охранители, а арогантното му отношение си пролича незабавно. „ Няма да ме снимате бе, мърши “, разкрещя се мъжът против публицистите, които бяха в коридора на храма на Темида. В правосъдната зала към този момент се бяха настанили една дузина очевидци и движимости лица. Присъстваха и родителите на Кристиян - Росен и Антоанета Бъчварови, които също бяха разпитани.

Младежът към този момент има една условна присъда зад тила си от Софийския градски съд, защото поръчвал от уебсайт в интернет хранителни добавки, съдържащи неразрешено вещество.

За екшъна при задържането описаха тримата потърпевши от Пето районно управление (на МВР) Динко Делиманов, Иван Шишеджиев и Борис Ангелов, които бяха разпитани пред магистратите. Те обясниха, че още при започване на 2018 година в Районното постъпила информация, че Кристиян се занимава с търговия на амфетамин и марихуана в парк " Лаута ", за което било образувано оперативно дело и назначени СРС-та. „ Няколко пъти сме се опитвали да го задържим, само че все не успявахме “, разкриха чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

На 12 юли м.г. получили информация за идна договорка, за която Кристиян се придвижвал в зелен мерцедес, каран от различен мъж. Униформените засекли колата в ЖР „ Тракия “ и почнали да я наблюдават с граждански автомобил. В един миг мерцедесът спрял, а Кристиян излязъл. Тогава униформените спипали водача, който почнал да крещи: „ Помощ, полиция “, а служителите на реда тръгнали да търсят дилъра.

По думите на ченгето Делиманов, в един миг той попаднал в гъста гора. На към 40 метра от него се задал контур, който осветявал пътя си с телефон. Полицаят разпознал Кристиян и щом го доближил, извикал: „ Не мърдай, полиция “. Момчето хвърлило телефона и почнало да бяга, а служителят на реда се впуснал в гонене - съумял да хване младежа за тениската и скъсал малко парче от плата.

Полицаят описа, че нощното гонене траяло на поляна с висока растителност, където подсъдимият хвърлил на земята найлонов плик, който след това бил открит от униформените. През цялото време крещял: „ Полиция, полиция “, с цел да могат сътрудниците му да го чуят и да му се притекат на помощ. Те ги настигнали и съумели да приклещят Кристиян на някакъв паркинг. Младежът почнал да буйства и протегнал ръка да удари един от служителите на реда, в обезверен опит да се отскубне. След това почнал да размахва юмруци на направления, като тогава нанесъл телесните повреди на тримата униформени. В последна сметка те съумели да арестуват момчето и го отвели в Районното. Ченгетата настояват, че в облеклата му, в колата и в пакета на поляната били открити опиати.

Родителите на момчето, които бяха разпитани като очевидци, настояват, че той също е бил обичай от чиновниците на реда. Това видели самите те с очите си, до момента в който отвеждали сина им от Районното в следствения арест. Те станали очевидци на обиска в дома им, който чиновниците на Министерство на вътрешните работи подхванали след ареста. Там също е открит пакет с бяло вещество. Според тях доказателството е подхвърлено от двама другари на Кристиян, които по това време били в жилището и чакали момчето да се прибере.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР