25-годишен мъж отива на съд за отправена закана с убийство

...
25-годишен мъж отива на съд за отправена закана с убийство
Коментари Харесай

Изправят пред съда 25-годишен мъж, заплашвал с пистолет ученик в Благоевград

25-годишен мъж отива на съд за отправена закана с ликвидиране към възпитаник в Благоевград, оповестиха от Апелативна прокуратура София.
В началото на образователната 2019 – 2020 година, пред постройката на Професионална гимназия по архитектура и геодезия в Благоевград, имало група възпитаници. Сред тях били Д.К. (на 15 години) и Л.М. (на 14 години).
Покрай тях минал автомобил, ръководен от В.Б., който внезапно спрял. Без да излиза от колата лидерът споделил на Л.М., с която имал връзка и я ревнувал, да се качи при него. Предупредил стоящите в близост връстници на момичето „ да внимават с Л., защото един техен другар си отишъл неотдавна “. На потегляне, откакто дочул учудващата реакция на единия от учениците – Д.К., му дал отговор: „ Искаш ли да ме видиш кой съм, искаш ли да те размажа? Внимавай! “ Това била първата среща сред двамата.
На 19.10.2019 година петнадесетгодишният Д.К. бил в заведение в центъра на Благоевград дружно с приятелите си. Към 19.30 ч. ученикът излязъл на открито да приказва по телефона. По същото време в близост се появил с автомобила си В.Б.
Не след дълго, във очевидно нападателно положение, той спрял в непосредствена непосредственост до момчето, при което прозорецът от неговата страна бил свален. Извадил газовия си револвер, заредил го пред ученика и опрял дулото на оръжието в региона на корема му. Казал му „ да не се занимава с Л.М. “
На въпроса на Д.К. за повода на дейностите му, В.Б., продължавайки да държи револвера опрян в тялото му, дал отговор: „ Защото ще те разстрелям като куче още тук “. След това още веднъж насочил оръжието против момчето и го заплашил: „ Искаш ли да схванеш още в този момент? Искаш ли да те гръмна още в този момент? Искаш ли още тук да те гръмна? “. Един от очевидците на случая го убедил да престане и да потегли с автомобила.
По-късно същата вечер, Л.М. се обадила на потърпевшия Д.К. да се поинтересува по какъв начин се усеща след случилото се. По това време до нея бил В.Б., който взел телефона на момичето и споделил на Д.К., че „ още на следващия ден щял да му изпрати мутри - пет коли, с цел да го отвлекат “.
За отправените от В.Б. закани с ликвидиране по отношение на ученика са били сигнализирани органите на реда. По случая е почнало следствие. Извършителят на незаконното действие е бил притеглен към наказателна отговорност.
С протокол за непринудено предаване обвиненият е предал на полицейски чиновник револвера си „ Ekol Firat Compact”, ведно с патрони. От направената информация е било открито, че В.Б. е декларирал за притежаваното от него оръжие в Районното ръководство в гр. Благоевград.
От направената по делото балистична експертиза е видно, че револверът е газов, представляващ неогнестрелно оръжие, изправен и кадърен да бъде употребен по предопределение.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР