25-годишен мъж е задържан и обвинен за убийството на 7-годишната

...
25-годишен мъж е задържан и обвинен за убийството на 7-годишната
Коментари Харесай

Обрат! Братовчедът на Дамла извършил жестокото убийство

25-годишен мъж е арестуван и упрекнат за убийството на 7-годишната Дамла Муса в Момчилград, заяви основният прокурор Сотир Цацаров.

Той е братовчед на момиченцето, наследник е на брата на майката. Убийството е осъществено по изключително непосилен метод. Наложено му е прокурорско задържане за 72 часа. Мехмед Г.Х. не се е опитвал да се укрие, само че се е опитал да си построи оправдание за нощта на убийството. Мъжът е имал ключ от жилището на семейство Муса, с който е проникнал в него в ранните часове на 17 декември. " Обвиняемият е съзнавал какво прави. Направил е цялостни самопризнания. Ще бъде осъществен следствен опит с него. ", добави Цацаров.

25-годишният Мехмед бе арестуван по-рано през днешния ден след осъществен обиск в жилището му в региона на автогарата в Момчилград, при който бе намерено тиксо. По закон за осъщественото закононарушение е планувано наказване от 15 до 20 години " отнемане от независимост ", пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Все още не са направени заключенията на назначените от прокуратурата експертизи: сложна ДНК, дактилоскопна и физикохимична експертиза на материални доказателства и съдебно-техническа експертиза на приобщени по делото средства за мобилна връзка. Резултатите се чакат в околните дни.

По-рано през днешния ден полицията на два пъти заграждаше жилища в града, в опит да открие материални доказателства за злокобното ликвидиране.

Тялото на първокласничката бе открито в неделя сутринта към 7.30 ч. в фамилното жилище в Момчилград от майка й Садет, която се прибирала от нощна промяна във фабрика край Кърджали. Дамла е била сама в жилището. Баща й работи в Белгия, брат й в Истанбул, а бабата била отпътувала в Турция при заболели близки.

Вчера основният прокурор Сотир Цацаров заяви пред публицисти, че майката Садет е арестувана и й е повдигнато обвиняване, само че не за ликвидиране, а за това, че е оставила без контрол детето си. По думите му, момиченцето е било задушено посредством прилепяне, след което главата му е била омотана с тиксо. Снощи в дома на детето беше осъществен следствен опит с присъединяване на майката. След това тя още веднъж бе върната в ареста.
тагове Дамла Момчилград грубо ликвидиране братовчед
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР