25-годишен французин, тръгнал на пътешествие из Европа с велосипеда си,

...
25-годишен французин, тръгнал на пътешествие из Европа с велосипеда си,
Коментари Харесай

Девня приюти авантюрист, който обикаля Европа с велосипед 


25-годишен французин, тръгнал на странствуване из Европа с велосипеда си, откри избавителен кей от студената зима в Девня. На 14 октомври 2017 година младият режисьор Александър Хагенмюлер подхваща независим велопоход из Стария континент, с цел да снима документален филм. Минава през 10 страни, преди да стигне до България.

Във вторник той тръгнал от Варна за Сливен, само че по пътя осъзнал, че зимата в България не е като на други географски ширини. Премръзнал, французинът с немска фамилия се озовал с колелото си в Девня и потърсил леговище в локален автосервиз. Майсторите го приютили, нагостили го, след което се обадили на заместник-кмета Донка Йорданова, с цел да оповестят за странния посетител.

От Община Девня навреме осигуриха заслон и храна на бедстващия странник, а кметът Свилен Шитов се срещна персонално с госта и му предложи да остане в Девня до 3 март, с цел да се включи в общоградското честване във връзка 140 години Свободна България. Александър откликна на поканата и благодари на кмета и локалната общност за гостоприемството и топлото отношение. „ Първоначално доста се тормозих от тази среща. Бях с мръсни облекла и в ужасяващ тип, само че кметът ме посрещна задушевно, здрависа се с мен и ме накара да се усещам специфичен “, показа Александър.

Авантюристът е роден в Страсбург и преди година приключва „ Културен и арт мениджмънт “ в Университета в Ла Рошел. Казва, че като режисьор желае да покаже общуването на един велосипедист с хора от разнообразни култури и носители на друг нрав.

Снощи група девненци взеха решение да изненадат чужденеца. Те го разведоха до Вълшебния извор и му демонстрираха река Девненска, а след това срещнаха Александър с античната история на града. Днес гостът прегледа експозициите в Музея на мозайките, които ще влязат в неговия филм. Едночасовата лента наесен ще гледат посетителите на разнообразни по тема фестивали, както и аудиториите на междинни и висши учебни заведения във Франция.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР