25-годишен българин загина след инцидент в планината Олимп в Гърция.

...
25-годишен българин загина след инцидент в планината Олимп в Гърция.
Коментари Харесай

25-годишен българин загина при инцидент в планината Олимп

25-годишен българин почина след случай в планината Олимп в Гърция.

Младият мъж паднал по каменист път в местността Кофто. С него е бил и различен българин, който незабавно се обадил за помощ. Гръцката избавителна работа организира огромна интервенция за спасяването на потърпевшия.

Мъжът е бил свален от планината жив и откаран в болница в Солун с черепно мозъчна контузия и други пострадвания, несъвместими с живота. Въпреки напъните на лекарите, той е умрял, научи NOVA от консула в Солун Румен Лозанов.

„ Това, което ни беше обещано от гръцката избавителна работа в региона на планината Олимп, е, че става въпрос за туристи - планинари, които са се самоорганизирали. Решили са да посетят планината по избран маршрут. В следствие, съгласно тяхна информация, са решили да посетят и други места. Попадат в местността Кофто. Очевидно ги е привлякла с хубостта си и сложната досегаемост и това ги е подвело в последна сметка ", съобщи генералният консул в Солун Румен Лозанов.

„ Това, което ни беше казано от избавителната работа и в началото е обявено от единия от групата, е, че Мартин Киров се е подхлъзнал по пътека в маршрута ", уточни още Лозанов.

По думите му трасето се намира на 2300 м надморска височина. „ Известно е измежду планинарите с това, че е комплицирано - постоянно е заснежено и влажно. Въпреки това, бързо са се отзовали избавителните екипи в региона и незабавно е оказана помощ. Това, което е забавило превозването на нашия жител е нуждата от дейности на специфичен, в тази ситуация е бил боен хеликоптер, заради огромната надморска височина ", сподели още генералният консул.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР