25 години след САЩ `94 хиляди фенове ще могат да

...
25 години след САЩ `94 хиляди фенове ще могат да
Коментари Харесай

Христо Стоичков показва Златната топка и своята биография в шест града през следващите 10 дни

25 години след Съединени американски щати `94 хиляди почитатели ще могат да изживеят още един път страстта от Златното лято, като се срещнат с идола си Христо Стоичков и Златната топка в шест български града до края на юли. Камата ще носи най-важното отличие, печелено в миналото от български футболист, по време на лятното турне за показване на биографията „ Христо Стоичков. Историята " (изд. „ Софтпрес " ), написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков.

Стоичков записа специфични видеообръщения за своите другари и фенове в Панагюрище, Стара Загора, Петрич, Каварна, Плевен и Русе, като даде обещание да даде подпис на всеки, който желае да има подписан образец от книгата. По традиция, стартирана на министър председателите на изданието в Лондон и Чикаго, за настроението на почитателите в част от градовете ще се грижат шоуменът Димитър Туджаров-Шкумбата и известният радиоводещ Иво Райчев.

Стартът ще бъде даден в събота в Панагюрище, където Христо Стоичков ще посети мината на „ Асарел Медет " и ще свери мерника си с пушка на стрелбищен комплекс „ Оптикс " в града. На 23 юли в Петрич пък Камата ще открие ново футболно игрище, на което да упражняват локалните футболни гении.

Биографията на Модерния ляв е същински феномен за родното книгоиздаване и към този момент има над 50 000 продадени екземпляра единствено 9 месеца след излизането си. „ Историята " споделя за смайващото странствуване на едно момче от уличката на прилежащия блок до стохилядната сцена на „ Камп Ноу " и в нея единственият български футболист, притежател на „ Златна топка ", най-сетне позволява публиката покрай себе си.

Датите и местата на осъществяване на срещите с Христо Стоичков:

20 юли, 18 ч. - Панагюрище, открита повърхност пред зала „ Арена Асарел ", вход: свободен;
22 юли, 18 ч. - Стара Загора, площадът пред общината, вход: свободен;
23 юли, 19 ч. - Петрич, хотел „ България ", вход: свободен;
25 юли, 18 ч. - Каварна, стадион „ Калиакра ", вход: свободен;
26 юли, 20 ч. - Плевен, ресторант Life, вход: с куверти
28 юли, 18 ч. - Русе, зала „ Монбат Арена ", вход: 25 лева с включена в цената на билета книга подарък.

Всичко най-важно за лятното турне на Христо Стоичков - 25 години от Съединени американски щати `94, може да бъде забелязано на особено основаната страница www.soft-press.com/stoichkov/.

Първият тираж на биографията на Христо Стоичков беше разграбен от склада на издателството и от книжарниците за по-малко от седмица, а вторият подсилен тираж се изчерпи единствено за месец. На формалната премиера на първокласното издание през ноември 2018 година участваха 500 души, измежду които трима президенти на България, съотборниците на Камата от Съединени американски щати `94, плеяда от звезди на спорта, шоубизнеса и публичния живот. Заради големия интерес „ Софтпрес " провежда турне броени дни преди Коледа, по време на което Стоичков се срещна с съвсем 10 000 фенове, разписа хиляди книги и се снима с всеки, поискал да се допре до него и до Златната топка. През февруари Камата се срещна с българската общественост в Лондон, а в навечерието на Гергьовден показа книгата си на извънредна галавечеря в Чикаго.

„ Христо Стоичков. Историята " се трансформира в най-продаваната биография в България през 2018 година, а упованията на издателството са тя да е измежду най-успешните книги и през тази година. „ Софтпрес " е измежду най-големите издателства в България, а портфолиото му включва над 1500 заглавия, подбрани по този начин, че да дават отговор на мотото „ Книги за цялото семейство ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР