25 г. затвор при първоначален строг режим получи убиецът от

...
25 г. затвор при първоначален строг режим получи убиецът от
Коментари Харесай

25 години затвор за убиец, заклал семейство от омраза към ромите

25 година затвор при първичен непоколебим режим получи килърът от Пазарджик, работил по расистки подбуди. Зверството против фамилията пенсионери се разигра на 5 ноември м.г.

Мъжът рани с въздушна пушка две дами със същия претекст на идващия ден.

Той се размина с доживотна присъда., откакто на първото съвещание по делото през днешния ден той одобри така наречен кратко разследване. От прокуратурата желаеха от 15 до 30 години затвор за убийството на Асен и Василка Илиеви, на 77 и 68 години, в дома им на ул. "Дунав ".

За породените леки телесни повреди на простреляните също пледира за дейно отнемане от независимост.

Магистратите постановиха още Николов да заплати кръвнина на наследниците на двамата убити възрастни хора общо 300 000 лв., а на двете простреляни дами – по 2000 лв.. Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана от прокуратурата пред Апелативния съд в Пловдив.

Престъпленията са осъществени от ненавист към ромите. Според признанията на Николов, представени в залата от прокурор Ганчева, на 5 ноември той излязъл от вкъщи си с нож с единствената цел да убие роми. Влязъл в дома на самотна вдовица, само че не я намерил. Тогава нахълтал в къщата на старата двойка. Първо наръгал над 16 пъти Асен в главата, тялото и крайниците, до момента в който жена му седяла на леглото при мисълта, че същото чака и нея. Минути по късно тя била намушкана над 9 пъти. След това, очевидно горделив от действията си, Иван се опитал да отреже главата на Асен, с цел да я изнесе на улицата на показ и да провокира протест на българите против ромите, които считал за непотребна част от обществото. Не съумял, по тази причина завлякъл цялото тяло. Също толкоз демонстративно направил и второто закононарушение. Като видял, че кварталът е цялостен с полиция, излязъл с въздушната си пушка и почнал безразборна пукотевица по инцидентни хора - също единствено роми. При всяко попадение в задачата вдигал ръка и викал победоносно "Йес ".

По-късно декларирал пред проверяващите, че по този начин се е опитвал да пробуди предпочитание у българите да тръгнат на битка против ромите, тъй като считал, че всички от този етнос са безполезни и чакат единствено на помощи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР