25 фирми подизпълнители са получили авансово близо 200 млн. лв.

...
25 фирми подизпълнители са получили авансово близо 200 млн. лв.
Коментари Харесай

Подизпълнители, взели авансово 200 милиона лева, бойкотираха министър Комитова

25 компании подизпълнители са получили предплатено близо 200 млн. лева от сдружението „ Автомагистрали “ за подсилване на 84 свлачища и срутища по пътната мрежа, разгласи служебният министър на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова, съобщи БНР.

До момента обаче е укрепен единствено един обект - свлачището на пътя за Рилския манастир, а срокът на подписаните контракти е до края на годината.

Проверка на районното министерство е посочила, че договорите са подписани само за планиране, наем на техника и доставка на материали, само че обектите са без позволение за градеж.

„ Тези 25 компании са доста надалеч от крайната задача, която им е била сложена. В техните контракти няма задача за строителство. Ние бяхме изумени, че едни държавни средства с министерско разпореждане - съставляват обществен запас, след това постъпват в АПИ, след това отиват в „ Автомагистрали “ - обществен запас, и внезапно като се разпределят на 25 компании, се трансформират за една нощ в комерсиална загадка “, сподели министър Комитова

Нито една от компаниите, получили средствата, не се е явила на плануваната през вчерашния ден от министъра среща, с цел да даде повече информация за активността си, добави Виолета Комитова.

Тя посочи, че резултатите от направената инспекция ще бъдат предоставени на Агенцията за държавна и финансова ревизия (АДФИ) и Национална агенция за приходите.

Миналата седмица министър Комитова освободи управлението на Пътната организация точно с аргумента за осъществени предплатени заплащания за обекти, които нямат планова подготвеност и позволение за градеж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР