25 екипа за търсене и спасяване от държавите се ЕС

...
25 екипа за търсене и спасяване от държавите се ЕС
Коментари Харесай

ЕС е осигурил 1185 спасители и 79 кучета за Турция

25 екипа за търсене и избавяне от страните се Европейски Съюз са пристигнали или са на път към най-тежко засегнатите от унищожителното земетресение места в Турция, оповестиха от Европейската комисия. 11 от тези екипи към този момент са пристигнали на място.

Турция изиска от Европейски Съюз активиране на Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз. 19 държави-членки на Европейски Съюз (Австрия, България, Хърватия, Кипър, Чехия, Естония, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Малта, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения и Испания) дружно с Албания и Черна гора предложиха екипи в съгласуваност с Координационния център на Европейски Съюз за реагиране при изключителни обстановки и турските управляващи. До в този момент са изпратени и 2 медицински екипа, с цел да обезпечат незабавна здравна помощ на засегнатите хора.

Координационният център на Европейски Съюз за реагиране при изключителни обстановки също е съставил екип на Европейски Съюз за гражданска отбрана от специалисти от 11 държави-членки, които са неотложно изпратени в Турция, с цел да поддържат интервенциите.

В Сирия Европейски Съюз е в контакт със своите филантропични сътрудници на място и финансира филантропични организации, които правят интервенции по търсене и избавяне, като в същото време обезпечава вода и санитарна поддръжка и раздава одеяла и хигиенични продукти в засегнатите региони. Те също по този начин правят оценка равнището на вредите и потребностите в Сирия след вчерашното земетресение, с цел да приспособяват реакцията си.

Сирия до в този момент не е поискала активирането на европейския Механизъм за гражданска отбрана.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР