25 души са пътували в автобуса на градския транспорт в

...
25 души са пътували в автобуса на градския транспорт в
Коментари Харесай

12 души са в болница след катастрофата с автобус на магистрала “Тракия”

25 души са пътували в рейса на градския превоз в посока от село Лозен към София, който и падна в канавката.

Инцидентът стана малко след 7 часа тази заран на автомагистрала “Тракия” сред заведението “Черната котка” и разклона за Равно поле, на 3-тия километър. Автобусът от градския превоз се е движел се е по линия №7 – от Долни Лозен към Гара Искър в София.

Общо 12 души са приетите в болница, заяви пред „ Фокус “ представителят на Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) – София Катя Сунгарска. Сигналът е подаден в 7.12 час. На място са изпратени 4 коли за спешна помощ, като в 7.21 часа е пристигнала първата.

„ Има 60-годишен тежко потърпевш мъж, който е с черепно-мозъчна контузия и в потрес. Него първо хоспитализираме в УМБАЛ „ Св. Анна “-София. Пострадали са и две дами – на 24 и 46 години, които са с пострадвания на долните крака. Тях сме хоспитализирали в „ Пирогов “. Има и 4-годишно дете, което няма забележими пострадвания, само че е със мощен уплах и също е закарано в „ Пирогов “, с цел да му се окаже съответна помощ”, сподели Сунгарска.

„ Има и една жена, която с частна кола е отишла за обзор в Окръжна болница. Шофьорът на турския ТИР е без пострадвания, а за водача на рейса нямам информация. Почти всички хора в рейса са спели и са чули доста мощен тътен и тропот на няколко пъти. Явно това е при удара и обръщането на рейса. Най-важното е, че няма починали “, сподели още Катя Сунгарска.

7 от потърпевшите в злополуката на автомагистрала „ Тракия “ са признати в УМБАЛ „ Св. Анна “. 60-годишен мъж е тежко потърпевш с контузия на главата. Две дами са постъпили в “Пирогов” с пострадвания на долните крака. 4-годишно дете е без пострадвания, само че е със мощна нерешителност и по тази причина ще бъде прието в болница.

Шофьорът, провокирал злополуката, е турски жител. По първични данни той е задремал, заяви Нова ТВ. След удара камионът му е влачил рейса към 30 метра.

Екипи на “Пътна помощ” и на полицията се пробват да изкарат 17-тонния тир от автомагистралата, тъй че да не затруднява придвижването в платното към столицата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР