25 дни арест за футболно хулиганство. Тази идея обсъжда работната

...
25 дни арест за футболно хулиганство. Тази идея обсъжда работната
Коментари Харесай

Обмислят 4 вида наказания за агресията по стадионите

25 дни арест за футболно безчинство. Тази концепция разисква работната група, която приготвя нов закон против футболното безчинство. Предвижда се първоначално да се приготвят незабавни законодателни промени, които да влязат в действие до началото на шампионата през август. А до края на годината да бъде признат и напълно нов документ.

Председателят на Комисията за децата, младежта и спорта в Народното събрание Славчо Атанасов изясни за Дарик, че премисляните хрумвания са заимствани от международната процедура. Спешните ограничения плануват четири типа санкции.

" На първо място до 25 дни арест в съответното отделение на Министерство на вътрешните работи. На второ място възбрана за навестяване на спортни мероприятия, като се почне една до няколко години, а при изключително жестоко нарушаване, което е и закононарушение, като да вземем за пример момчето, което хвърли бомбата и обезобрази полицайката, при такова нарушаване на подобен последовател ще му бъде неразрешено да посещава спортни мероприятия за цялостен живот ", изясни той.

" На трето място публично потребен труд. В взаимозависимост от нарушаването се планува от 80 до 320 часа. И на четвърто място има и финансови санкции ", заключи Атанасов.

Наказанията ще зависят от степента на нарушаване. " Едно е да влезеш на спортното игрище, напълно друго е да издигнеш афиш, който съдържа нецензурни думи ", разяснява още той.

Междувременно вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че се търсят родителите на двете дребни деца от мача Славия-Левски, които бяха с нарисувани по тялото свастики.

" Да кажат клубовете за какво има такива хора. Това са техни почитатели, хора, които отиват и купуват билети. Министерство на вътрешните работи се показваме най-после, ние би трябвало да изгоним децата и се оказваме неприятните, тъй като ги хващаме. Един родител ще реагира незабавно противоположното, може би и част от обществото. Другата част ще каже " Браво ". Но преди Министерство на вътрешните работи да се появи, къде са всички останали ", запита министър Радев.

На 19 юни ще се организира кръгла маса в Народното събрание, на която ще бъдат показани и разисквани всички ограничения, които ще се вземат по отношение на футболното безчинство. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР