25 бойни и спомагателни кораба от състава на Флотилия бойни

...
25 бойни и спомагателни кораба от състава на Флотилия бойни
Коментари Харесай

25 плавателни съда и 2 вертолета на голямо учение на ВМС

25 бойни и спомагателни кораба от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби и 2 вертолета „ Пантер” от морската авиобаза „ Чайка” от през днешния ден вземат участие в тактическото обучение „ Черно море – 2018”, оповестиха от военното министерство.

Това е заключителният стадий от подготовката за интернационалните маневри „ Бриз – 2018” през юли.

От през днешния ден до 22 юни моряци и водачи ще упражняват отразяване на офанзивите на въздушен, надводен и подводен съперник, противопоставяне на офанзивите на бързо движещи се дребни надводни цели, разузнаване за сложени мини и заличаване на сектор от минно заграждение, надзор на корабоплаването, приемане и предаване на товари на море, оказване на помощ на аварирал транспортен съд, отбрана на група надводни кораби от нуклеарно, химическо и бактериологично оръжие.

Ще бъде осъществено водолазно проучване на регион за заставане на корабите на котва.

На 22 юни в региона на пристанище Бургас във взаимоотношение с държавни и неправителствени организации ще бъдат отработени епизоди по гасене на пожар на транспортен съд в пристанище и оказване на първа здравна помощ и евакуация на потърпевши.

Командир на оперативното съединяване на море е командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков, а шеф на учението е капитан I сан Ваньо Мусински – заместник-командир на флотилията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР