25 български гимназисти ще бъдат изпратени на безплатно обучение по

...
25 български гимназисти ще бъдат изпратени на безплатно обучение по
Коментари Харесай

Обучават безплатно 25 български ученици на туризъм в Германия

25 български гимназисти ще бъдат изпратени на гратис образование по хотелиерство и ресторантьорство в Германия. Това стана ясно във Варна, по време на конференция „ Eвропейски стандарти за туризма в България “, проведена от Министерството на туризма и фондация „ Конрад Аденауер “.

Обучението ще продължи 3 години, като единственото условие за българските възпитаници ще е да имат знания по немски, посочи Tорстен Гайслер, началник на фондация „ Конрад Аденауер “ за България. Той изрази увереност, че след края на образованието за приключилите го няма да има никакъв проблем да си намерят работа в областта на туризма в България.

Тепърва ще се обяснява детайлностите към подбора на претендентите. Най-напред ще се потърсят искащи в професионалните гимназии по туризъм в страната, посочи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Ще се намерения и за процедура за стажанти в Германия, която ще е по-кратка. Достатъчно ще е искащите да имат приключено приблизително обучение и знания по немски език. По време на стажа ще се заплаща заплата, чийто размер разрешава да се живее в Германия.

Обученията ще се реализират в северната немска провинция Шлезвиг-Холщайн. Провинцията има изход на няколко морета и има обилни доходи от туризъм, посочи Kлаус Шлий, ръководител на Ландтага на Шлезвиг-Холщайн. Той разкри, че за първи път посещава България, като показа извънредно позитивните си усещания от страната ни. Шлий похвали напъните да се разпространяват историята и културата на страната ни.

Германия е измежду трите водещи пазара за входящ туризъм у нас, като са най-многобройни измежду морските туристи. Над 890 000 немци са почивали в страната ни предходната година, като се чака тази година да бъде маркиран над 50 % растеж на немските туристи за последните 3 години, регистрира министър Ангелкова. Тя добави, че ще се ускори рекламата на балнеотуризма и СПА услугите, към които има доста огромен забавна немския пазар.

„ Много немски туристи свързват България с почивката на море. Може би някои знаят, че има и зимни спортове. Нашата задача ще бъде да разпространяваме в Германия информацията за България, че тук може да се прави освен отмора, а може да се организира лекуване, има благоприятни условия и за конференции ”, разяснява Tорстен Гайслер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР