25 680 къса /1284 кутии/ контрабандни цигари откриха митническите служители

...
25 680 къса /1284 кутии/ контрабандни цигари откриха митническите служители
Коментари Харесай

Задържаха над 25 000 къса контрабандни цигари при три проверки на МП Капитан Андреево

25 680 къса /1284 кутии/ контрабандни цигари откриха митническите чиновници при три инспекции на Министерство на правосъдието Капитан Андреево, оповестиха от Агенция “Митници”.

При единия от случаите контрабандни цигари са открити при инспекция на товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната на 17.05.2018 година Шофьорът на камиона показал постоянни документи за транспортираната стока и декларирал, че не придвижва артикули и валутни полезности за обявление. По метода „ разбор на риска” транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която се открива, че под леглото и във фабричните кухини на шофьорската кабина са укрити 13 900 къса /695 кутии/ цигари от разнообразни марки. На нарушителя е формиран акт по Закона за митниците и е арестувано поръчителство в размер на 4170 лв..

Няколко часа преди този момент, при друга инспекция на лек автомобил, с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция, митническите чиновници откриват в персоналния багаж на водача 4800 къса /240 кутии/ цигари с надпис „ Duty Free” без акцизен бандерол. На водача – румънски жител е формиран акт за опит да бъдат въведени в страната без знанието и разрешението на митническите органи акцизни артикули. Контрабандните цигари и автомобилът, послужил като средство за осъществяване на нарушаването, са арестувани.

При различен случай на 12.05.2018 година митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево откриват укрити цигари при инспекция на товарен автомобил, с турска регистрация, пътуващ за Германия. При огледа се открива, че под мотора са закрепени няколко черни найлонови чанти, цялостни с 6980 къса /349 кутии/ цигари с надпис „ Duty Free” без акцизен бандерол.

От началото на месец май досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали 35 000 кутии /700 000 къса/ цигари без акцизен бандерол.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР