24chasa.bgСлед като заклал Никол, Иван си купил снакс и поиграл

...
24chasa.bgСлед като заклал Никол, Иван си купил снакс и поиграл
Коментари Харесай

24 часа: Секунди преди да бъде убита в асансьора, Никол опитала да се обади на майка си

24chasa.bg

След като заклал Никол, Иван си купил снакс и поиграл на гоненица с по-малките деца от квартала

- Позвъняването било твърде кратко и без отговор, по него определят часа на  гибел та ѝ

- Съжалявам, няма да правя повече по този начин, казал 16-годишният  Иван Иванов  в съда, отива за 8 година в пандиза

Секунди преди да бъде убита, 11-годишната  Никол  успяла да позвъни на майка си. Обаждането обаче било прекомерно малко и без отговор, разкриха за първи път от следствието, пише 24 часа.

По това позвъняване е закрепено времето на  ликвидиране то. Позвъняването от телефона на  Никол  към майка ѝ е в 17,10 ч. След това връзката с четвъртокласничката прекъсва.



Отказана целувка се оказва съдбовна за малката  Никол  Йончева от Бургас. Тя бе убита на 20 август, м.г., тялото ѝ е намерено същата вечер в асансьора на вх. “Б ” в бл. 108, в кв. “Меден рудник ”.

Детето било с прерязано гърло

Патоанатоми откриват, че острието е срязало сънната артерия на  момиче то, издъхнало в пъклен страдания от остра кръвозагуба. 13 месеца по-късно Бургаският областен съд осъди за жестокото закононарушение осмокласника с лека умствена изостаналост  Иван Иванов . На 20 септември арбитър Стефан Стойков прочете присъдата, избрана единомислещо от съдийския състав - 8 година затвор при първичен общ режим и 150 000 лева кръвнина за майката на убитото дете Мими Ставрева.

Наблюдаващият прокурор Ангел Ангелов пледира за 7 година затвор при оптимално наказване от 10 година, защото подсъдимият е бил малолетен по време на  ликвидиране то. Съдът обаче счете, че поради публичната заплаха наказването би трябвало да е повишено.

Присъдата не е дефинитивна, тя може да бъде обжалвана пред Апелативния съд. Тезата на отбраната, че Иван е дете с умствена назадничавост и не е разбирал смисъла и смисъла на дейностите си, бе оборена от специалистите.

Съдебнопсихиатрична експертиза потвърди, че осмокласникът е бил вменяем по време на действието, а проби посочили много висок коефициент на просветеност. В учебно заведение с момчето работели ресурсни учители, които му помагали в усвояването на материала. В клас обаче той не е имал никакви прояви, които да подскажат, че е кадърен на рискова експанзия.

 

Всичко подробносто ТУК

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР