24chasa.bgСъдът го пусна да пътува и в чужбина, Цацаров лично

...
24chasa.bgСъдът го пусна да пътува и в чужбина, Цацаров лично
Коментари Харесай

24 часа: Местан платил 15 глоби за превишена скорост

24chasa.bg

Съдът го пусна да пътува и в чужбина, Цацаров персонално ще следи следствието

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан има 15 санкции за превишена скорост от 2013 година до момента.

Местан е нарушавал пътния закон и като народен представител, написа " 24 часа ".

 

Съдът го пусна да пътува и в чужбина, Цацаров персонално ще следи следствието

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан има 15 санкции за превишена скорост от 2013 година до момента. Проверка на прокуратурата посочила, че на политика са издавани наказателно разпореждане, акт и 13 електронни фиша. За всеки от тях е плащал санкции от 100 до 300 лева, заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Така прокуратурата потвърдила, че Местан не е безупречен водач, и наново му лишила книжката след решението на съда да му я върне. Освен това водачът на ДОСТ не можел да бъде открит на адреса, на който живеел публично. При първото разпореждане на прокуратурата униформените го търсили в жилището, само че не го намерили, с цел да му вземат книжката.



Събирането на спомагателните доказателства се наложи, откакто Кърджалийският областен съд върна книжката на Местан с аргумента, че той не е публично рисков и е безупречен водач. Книжката му беше отнета след злополуката край с. Загорско на 14 април, при която почина 6-месечно момиченце, а родителите и братчето му пострадаха.

В сряда съдът анулира и възбраната на Местан да напуща рамките на страната. Тя също му беше наложена от прокуратурата.

Според магистратите възбраната за овакантяване на рамките на страната е прекалено ограничаване.



“Данните, събрани по делото, и досегашното процесуално държание на обвинения разрешават извода, че и без използването на мярката същият няма да осуети развиването на воденото против него наказателно произвеждане, надлежно няма да избегне наказателната принуда, защото няма действителна заплаха да се укрие в чужбина ”, са претекстовете на съда. Определението му е дефинитивно и не предстои на обжалване.



До на следващия ден Местан би трябвало да внесе паричната гаранция от 10 хиляди лева Тя също един път беше анулирана от съда, само че откакто прокуратурата събра нови доказателства за неговото материално състояние, наново му я наложи. Тогава съдът я удостовери. Разследването за злополуката бе взето на специфичен контрол от основния прокурор. Прокурори от ВКП ще оказват помощ на сътрудниците си от Кърджали.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР