24chasa.bgНАСА се готви да изпрати самозахранващи се роботизирани пчели на

...
24chasa.bgНАСА се готви да изпрати самозахранващи се роботизирани пчели на
Коментари Харесай

НАСА праща роботизирани пчели на Международната космическа станция

24chasa.bg

НАСА се готви да изпрати самозахранващи се роботизирани " пчели " на Международната галактическа станция (МКС), оповестява уеб сайтът Диджитъл трендс.

Кръжащите роботи, наречени " Астропчели ", ще бъдат изпратени на орбиталната станция, с цел да подкрепят астронавтите в изследователската активност, тестването на технологии, поддръжката и инспекцията на инвентара, съобщи Българска телеграфна агенция.

Роботизираните " пчели ", наподобяващи кубове, са създадени и конструирани в изследователския център " Еймис " на НАСА в Маунтин Вю, Калифорния. Те употребяват перки, с цел да се движат, и са способни да се завъртат към оста си, с цел да се насочат в разнообразни направления. Всяка от " Астропчелите " е оборудвана с камера и датчици за навигация, както и с роботизирана ръка. Захранват се от акумулатори и независимо се скачват към зарядна станция за автоматизирано презареждане.

Освен че ще оказват помощ на астронавтите, " пчелите " ще допринесат да се изследва взаимоотношението сред хора и роботи в космоса за подготовка на бъдещите задачи за проучване на Луната и други планети.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР