24chasa.bgМинка минала техническипреглед на 20 август,устройството за евтиногориво го нямало

...
24chasa.bgМинка минала техническипреглед на 20 август,устройството за евтиногориво го нямало
Коментари Харесай

Шофьорката на взривеното такси заредила метан в незаконна бутилка за пропан-бутан

24chasa.bg

Минка предходна механически

обзор на 20 август,

устройството за на ниска цена

гориво го нямало в документите

Таксиметровата шофьорка от Добрич, чиято майка почина при гърмеж в колата ѝ, е поискала да зареди с метан, а бутилката е била за пропан-бутан. Това описа в понеделник шефът на бензиностанцията Димитър Димитров. Според шефа на ДАИ в града Стефан Милев в документите на колата не е било отразено, че има инсталирана такава уредба, а техническият обзор на таксито е бил единствено преди 3 седмици.

В събота късно вечерта 49-годишната Минка С. от Добрич стопира таксито на бензиностанцията. Тя слиза, а в автомобила остава майка ѝ, на 67 година Малко след зареждането на газовата бутилка избухва гърмеж. Двете дами са откарани в болница. По-възрастната умира час по-късно от раните си. Дъщеря ѝ, която е притежател на таксиметровия автомобил, е без заплаха за живота.



Прокуратурата проверява причиняване на гибел по несъобразителност. След случая комерсиалният обект е затворен с решение на притежателите и в понеделник проработи още веднъж.

“Нямаме наставления от нито един орган. Технически и писмено всички колонки са изрядни. Проверяват се постоянно от всички контролни институции ”, споделя шефът Димитър Димитров. Той е прегледал записите от камерите на обекта. Виждало се, че по време на зареждането няма възпламеняване, нито гърмеж. Според него става дума за неизправна газова бутилка, която евентуално е манипулирана от собственичката или от някой различен. Освен това дамата е спряла до колонката за метан, който е несъответстващ с уредбата за пропан-бутан.

Цялата обява Тук

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР