/24chasa.bgДъждовно време ни очаква и през юни, и през юли.

...
/24chasa.bgДъждовно време ни очаква и през юни, и през юли.
Коментари Харесай

До петък всеки следобед ще вали, юли - също дъждовен

/24chasa.bg

Дъждовно време ни чака и през юни, и през юли. Това съобщи за “24 часа ” синоптикът от ТВ-Мет Петър Янков.

Виновникът за пороите от последните дни е висок циклон.

Пътна помощ не смогваше да събира закъсали коли от наводнените пловдивски булеварди в неделя.

Дъждовно време ни чака и през юни, и през юли. Това съобщи за “24 часа ” синоптикът от ТВ-Мет Петър Янков.

Виновникът за пороите от последните дни е висок циклон, който в този момент е над Балканите и ще се задържи дълго тук.

През идващите дни гръмотевиците и краткотрайните превалявания ще са постоянно събитие. През седмицата до петък се чака раздрана облачност и малко слънце преди обед, след това дъжд в следобедните и вечерните часове.

По-съществени валежи ще има в източната част на страната в петък и събота. По линията Русе - Добрич в петък ще има условия за градушки. В неделя пък ще вали в планините на Западна България и по цялата Стара планина.

Валежите ще продължат и в понеделник през идната седмица, само че от вторник се чака повече слънчево време и повишение на температурите - от 21 до 27 градуса тук-там. Затоплянето е обвързвано с наближаващото астрономическо лято, което настава на 22 юни.

Времето на Балканите през целия юни ще бъде много динамично. Очаква се общото приблизително количество превалявания в западните елементи на България да стигне 100-150 л на кв. м при нормални за месеца 60 л/кв. м.

И юли ще бъде с повече превалявания от нормалното, изключително в западната половина на страната, където се чакат 20-30% над нормата, изясни Янков. На изток обаче се чака повече слънце и високи температури и плажуващите могат да бъдат спокойни.

Като цяло лятото у нас ще бъде по-прохладно, за разлика от това в Централна Европа, където се чака да е слънчево и изсъхнало.

Краят на дъждовното време и същинското лято, каквото познаваме, може да се чака през август и септември, сподели още синоптикът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР