24chasa.bg“Аз не празнувам рождените си дни - каза известният физик

...
24chasa.bg“Аз не празнувам рождените си дни - каза известният физик
Коментари Харесай

Известният български физик Теодосий Теодосиев предпочита да работи на рождения си ден

24chasa.bg

“Аз не чествам рождените си дни - сподели известният физик Теодосий Теодосиев. - За мен празник е, когато съм направил тежка физическа или умствена активност. Не върша тържества за рождението си. Човек би трябвало да е доста първичен, с цел да чества, че е оживял още една година. Все отново сме XXI век. Това с празненствата е останало от времето, когато е имало заболявания като чумата и други рискове. В днешни дни оцеляването е по-лесно, само че заплахите идват от вътрешната страна, а не извън ”, добави Теодосиев.



 

Теодосий Събев Теодосиев  е дълготраен учител по физика в ПМГ „ Никола Обрешков “, град Казанлък, България. Ръководи и профилирана школа по приложна математика и физика. За потребностите на школата е основал база за пробни задания по физика.



Той е действащ учител и годишно дава по-голямата част от националните тимове на България за интернационалните надпревари и олимпиади по физика. От общо 11 златни медала, печелени до момента от български участници на Международни олимпиади по физика, 7 са на ученици от неговата школа, в това число най-високите самостоятелни резултати и отборни достижения.

Има 13 самостоятелни първенци на националните олимпиади по физика и повече от 50 участници на МОФ.

Т. Теодосиев е и деен държавник. Избран е за първи ръководител на Националния клуб на учителите новатори. В продължение на доста години е бил член на редколегията на списание „ Физика “, в публицистичния съвет на списание „ Проблеми на просветителната политика “, член на Управителния съвет на Съюза на физиците в България, член на Висшия образователен съвет към Министерство на просветата и други Рецензент е на сборници и учебници по физика. Автор е на стотици публикации.

Носител е на голям брой награди и оценки: орден „ Св. Св. Кирил и Методий “ I степен[, три пъти награди „ Св. Неофит Рилски “, премия „ Райна Кандева “, двукратно премията на фондация „ Св.Св. Кирил и Методий “, награди от Физическия факултет на СУ Св.Климент Охридски за най-вече признати студенти, единствен преподавател в България, награден с почетен диплом от Българския парламент. За дългогодишния си безвъзмезден труд и издигане престижа на България, Т. Теодосиев е почетен със званието „ Почетен жител “ на родния си град Казанлък.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР