2472 лева е издръжката на живот за четиричленно домакинство към

...
2472 лева е издръжката на живот за четиричленно домакинство към
Коментари Харесай

КНСБ: 2472 лева е издръжката на живот за 4-членно домакинство


2472 лв. е издръжката на живот за четиричленно домакинство към края на септември, регистрираха на конференция от Института за синдикални и обществени проучвания на КНСБ.

За София издръжката на 4-членно семейство е 3259 лв.. За едно лице нужните средства да се устоя са 815 лв..

Повишаването на цената на хляба, месните артикули, млеката, електрическата енергия, водата, твърдите горива са измежду главните фактори, довели до оскъпяване на живота на българина.

Във Видин, Кюстендил, Благоевград междинната работна заплата (СРЗ) е с към 35% по-ниска от тази в страната. Значителен растеж бележи СРЗ в редица по-малки градове, измежду които Разград.

Резултатите на института демонстрират, че над 72% от семействата живеят с общ приход на 1 лице под нужните средства за издръжката на живот – 2472 лв..

Обхватът на бедните в страната остава с високи равнища. Пенсиите нарастват с по-слаби темпове. Пенсионерите, с пенсии под прага за беднотия са над 1,3 млн. души.

С оглед на получените данни КНСБ ще упорства за увеличение на паричното обезщетение за развъждане на малко дете до 2-годишна възраст от 380 на 415 лева, нарастване на минималната пенсия от 219,43 лева на 250 лв. от 1юли 2020 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР