2472 лева е издръжката на живот на едно четиричленно домакинство

...
2472 лева е издръжката на живот на едно четиричленно домакинство
Коментари Харесай

КНСБ: 2472 лева е издръжката за домакинство

2472 лв. е издръжката на живот на едно четиричленно домакинство в България. Средно за едно лице сумата е 618,15 лева От началото на годината издръжката се усилва с 63 лв.. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров по време на конференция, съобщи Novini.bg.

Този растеж значително се дължи на динамичността на растежа на стоките и услугите, както и на повишаването на живота.

„ Ако през 2018 година повишаването се дължи на повишаването на нехранителните артикули и услуги, то през последното тримесечие на 2019 година, повишаването се дължи на питателните артикули. Хлябът нараства с 8,1%, месото – 8%, при млечните артикули също има растеж “. Това съобщи основният икономист в КНСБ Виолета Иванова.

Издръжката на живот за едно четиричленно семейство в София е 3259 лв., уточни Иванова. За да покрие тези критерии на един работещ са му нужни 1629 лв. на месец. Нетната работна заплата в столицата изостава с 19%. Положителна наклонност е, че тази наклонност се е свила през последните години.

Средният приход на всеки от двамата родители в фамилията не би трябвало да е по-нисък от 1236 лв., показват специалистите. От данните излиза наяве още, че чистата работна заплата в страната изостава с 55% от нужната за естествен живот в страната. Тази разлика се усеща най-вече във Видин, Благоевград и Кюстендил. Има области, където тази разлика се свива – Разград, Търговище, Пловдив.

Димитров изрично се опълчи на предлагането първият ден от болничните да отпадне. Той прикани да се премине към митинги, в случай че настояванията на синдикатите не бъдат чути. „ Отправяме зов към всички български работещи да се активизират и да бъдат подготвени за присъединяване в това общо деяние. Казахме ясно, че това няма да стане. Няма да го допуснем да се случи “, акцентира президентът на КНСБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР