243 са вече диагностицираните случаи на COVID-19 в България. Новата

...
243 са вече диагностицираните случаи на COVID-19 в България. Новата
Коментари Харесай

243 са регистрираните случаи на коронавирус у нас

243 са към този момент диагностицираните случаи на COVID-19 в България. Новата позитивна проба идва от София, като инфектираният не е настанен в болница. С него записаните случаи за последното денонощие са 23. Това разгласи на постоянния утринен брифинг началникът на националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Той сподели още, че от щаба ще предложат на министъра на опазването на здравето да продължи ограниченията, които изтичат на следващия ден, до 12 април – във същия размер.

По думите на ген.-майор Мутафчийски „ Пирогов “ има 4 интубирани пациенти в тежко положение, единият от които – в сериозно. В болничното заведение има и 7 пациенти в положително положение.

Първите инфектирани в Габрово и Плевен са в положително положение, само че още не са изчистили вируса.

Началникът на националния действен щаб съобщи още, че ще предложи на министерство на опазването на здравето да отпадне поименно изреждането на страните,  от които би трябвало да бъдат карантинирани идващите, а да бъде за всеки един, който идва в България от чужбина.

„ Включително и за чужденците, които желаят да посетят България. Да знаят, че 14 дни би трябвало да бъдат под карантина. “, разясни ген.-майор Мутафчийски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР