242 милиона са завърналите се в учебните заведения учащи в

...
242 милиона са завърналите се в учебните заведения учащи в
Коментари Харесай

90% от учениците в Китай се завърнаха в класните стаи

242 милиона са завърналите се в образователните заведения учащи в Китай, което е 90% от общия им брой. Това е знак, че просветителната система е издържала на огромния тест на фона на пандемията от COVID-19, обявиха от Министерството на образованието, съобщи Радио Китай.

Това е и началото на един безвреден, естествен и повсеместен есенен учебен срок, сподели представителят на Министерството Сю Мей на конференция през вчерашния ден, добавяйки, че последната група възпитаници ще се върнат в класните стаи след почивните дни за Националния празник идващия месец.

Учебните заведения в Китай бяха затворени в продължение на осем месеца поради пандемията от новия ковид и образователните занятия се организираха онлайн. През септември учениците започнаха да се завръщат в класните стаи, а от студентите бе изтънчено да дават отчет за здравословното им положение и негативен тест за нуклеинова киселина, с цел да им бъде позволено да влязат в кампуса.

Според китайските здравни специалисти естественото обновяване на образователните занятия е доказателство за успеваемостта на ограниченията за предварителна защита и надзор на болестта в Китай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР