240 български шофьори на камиони ще получат специален подарък по

...
240 български шофьори на камиони ще получат специален подарък по
Коментари Харесай

По случай 24 май 240 шофьори на камиони получават достъп до 50 000 аудиокниги


240 български водачи на камиони ще получат специфичен подарък по случай 24 май - едномесечен достъп до аудиобиблиотека с над 50 000 заглавия. Той е обезпечен в границите на самодейността " Един камион книги ", чиято цел е да улесни достъпа на професионалните водачи до забавна за тях литература, научи ДУМА от Цвета Димитрова от Protone.

Анкета на уредниците от транспортно-логистичната компания " Транспрес " измежду българските камионджии в обществените медии демонстрира, че през последните години от ден на ден от тях желаят да слушат аудиокниги, до момента в който са на път. 80 % от близо 400-те участници в допитването демонстрират интерес - 60 на 100 са безапелационни, че слушат или биха слушали литературни творби, а 20 на 100 декларират подготвеност да опитат. Една пета са срещу, а 10 % избират електронни или хартиени книги.

" Работата на професионалните водачи е сложна и постоянно самотна. В дългите часове на път и в дните, надалеч от околните, книгите са добра опция за тях да създадат нещо занимателно, забавно и потребно за себе си, а аудиовариантът в действителност е подобаващ, до момента в който шофираш ", изяснява Веселин Стоянов, шеф на " Транспрес ".

Затова от компанията дават посредством игра в обществените мрежи ваучери за достъп до аудио библиотеката на Storytel с над 1000 творби на български език и още 50 000 на британски. Могат да вземат участие всички професионални водачи с Категория С+E, като не е належащо да се чиновници на " Транспрес ".

" Много хора не позволяват, че има водачи, които обичат книгите. Но измежду българските експерти, които към този момент са близо 100 000, има хора с разнороден профил. Голяма част от тях са любопитни, будни, отворени към новото, към технологиите, имат разнообразни ползи, в това число към литературата, добавя Стоянов. Ние не караме никого да чете или да слуша книги, само че желаеме да помогнем на тези, които имат предпочитание или интерес да опитат ".

Предварителното изследване демонстрира още, че най-предпочитани измежду водачите на камиони са историческата литература и книгите за самоусъвършенстване. Сред камионджиите има и почитатели на криминалетата, трилърите и приключенските романи. Между обичаните им създатели попадат както задгранични, по този начин и български имена - от Джон Стайнбек през Робърт Лъдлъм до модерни родни създатели като Георги Бърдаров и класиците Йордан Йовков и Димитър Димов.

Специално за българските водачи на камиони в границите на самодейността " Един камион книги " Storytel приготви селекция от 25 заглавия за дълъг път:

" P.S. Някой би трябвало да заплати " от Богдан Русев

" Германия, мръсна приказка " от Виктор Пасков

" Нашингтон " от Михаил Вешим

" Приключенията на положителния боец Швейк " от Ярослав Хашек

" Български работи " от Иво Сиромахов

" Текила призори " от Михаил Вешим

" Левски: Самотният пасажер " от Яна Язова

" Български летописи. Том 1. Книга първа " от Стефан Цанев

" Зад завесата на соца " от Калин Тодоров

" Кривата на щастието " от Иво Иванов

" Въпреки всичко " от Питър Сейдж

" Dox: Шумахер - заклещен в клопката на съзнанието си ". Списание Космос & Красимир Боев

" Майната му! Да го създадем! " от Ричард Брансън

" Dox: Илън Мъск: Гениалният гадняр " отГеорги Караманев & Списание 8

" Dox: Феноменът " Маугли ", Вестник " Сега "

" 1984 " от Джордж Оруел

" Вирус " от Даниел Оуберг

" Нощна промяна " от Стивън Кинг

" Левиатан " от Борис Акунин

" Колекционерът " от Джон Фаулз

" Място за ликвидиране " от Лий Чайлд

" Излъжеш ли ме един път " от Харлан Коубън

" Хищникът " от Крис Картър

" По моя метод " (налична от юни) от Димитър Бербатов

" Осъдени души " (с музиката на Митко Щерев и гласа на Параскева Джукелова) от Димитър Димов

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР