24 са случаите на заразени с хепатит А в Бобов

...
24 са случаите на заразени с хепатит А в Бобов
Коментари Харесай

24 заразени с хепатит А в Бобов дол

24 са случаите на инфектирани с хепатит А в Бобов дол, споделиха пред сътрудниците от БГНЕС от РЗИ-Кюстендил.

" Заболелите са както деца, по този начин и възрастни, сподели доктор Илияна Кръстева, шеф на дирекция " Надзор на заразните заболявания " към Регионалната здравна инспекция-Кюстендил.

Според нея нарастването на заболелите от Хепатит " А " е реалност от месец октомври м.г., като за м. януари на т.г. данните към момента не са обработени.

" Има нарастване на болесттите, множеството са в епидемиологична връзка между тях. В момента са регистрирани два " гърмежа " – единият е в учебно заведение " Христо Ботев ", вторият е в домашно огнище ", посочи доктор Кръстева.

Според нея един от " гърмежите " от м.г. е отминал, и бе безапелационна, че болестта не се дължи на нечисти водоизточници, нито на горенето на боклуци, а на мръсните ръце.

" Болните се заразяват поради мръсни ръце, хепатитният вирус се отделя от болния посредством изпражненията, за това сме предписали противоепидемични ограничения: миене на ръцете и стерилизация на тоалетните и контактните повърхности като дръжки на порти и други ", добави доктор Кръстева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР