24% от европейците очакват да имат възможност да плащат безконтактно

...
24% от европейците очакват да имат възможност да плащат безконтактно
Коментари Харесай

Mastercard: Европейците са готови да плащат с носими устройства и умни аксесоари


24% от европейците чакат да имат опция да заплащат безконтактно с носими устройства като умни часовници или специфични аксесоари като гривни и ключодържатели. Това сочат резулатите от проичване на Mastercard и Maestro, извършено в измежду над 50 хиляди души от Англия, Франция, Русия, Испания, Италия, Германия, Холандия, Полша и Швеция.

От Mastercard показват, че за България процентът е даже по-висок – 30 на 100 от нашенците биха приветствали възможносъъа да заплащат бдеконтактно с носимо усттойство или аксесоар. По този индикатор, българският пазар се подрежда до тези в Дания, Ирландия и Испания и пред Франция (20%), Германия (12%), Швеция (17%), Австрия (18%) и други

 Mastercard: Европейците са подготвени да заплащат с носими устройства и умни аксесоари

През последната година броят на комерсиалните вериги в Европа, които оферират безконтактни заплащания, е повишен с 42%. В резултат на тези старания, делът на безконтактните заплащания е 38% от всички преводи в точки на продажби. Според Mastercard Холандия предлага съвършеното тестово поле за портативни разплащателни аксесоари, защото 80% от терминалите в страната към този момент одобряват безконтактни заплащания. Над 50% от заплащанията в Холандия са осъществени безконтактно.

Безконтактните заплащания с Mastercard и Maestro регистрират растеж от 145% през предходната година, което води до покачвания интерес на европейците към потреблението на нови способи за разплащане, сочи още изследването.

Резултатите от него бяха оповестени редом със старта на пилотен план за портативни разплащателни аксесоари в Холандия за датската банка ABN AMRO. Той ще разреши на 500 консуматори от разнообразни възрастови групи да усетят какво е възприятието да извършваш безконтактни заплащания с пръстен, часовник, гривна или ключодържател.

Отчита се още, че у потребителите понижават терзанията при потреблението на безконтактни разплащания. Притесненията от евентуална корист бележат най-голям спад (-24%), като измежду потребителите в Холандия (-41%), Испания (-33%) и Англия (-31%) се следи най-голямо намаляване при сходни опасения.

Видео за пилотния план в Холандия:

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР