24 май е празник и за стотици български ученици от

...
24 май е празник и за стотици български ученици от
Коментари Харесай

Как празнуват 24 май българите във Великобритания

24 май е празник и за стотици български възпитаници от българските учебни заведения във Англия. Как означиха празника на българските букви в Обединеното Кралство?

След Брекзит, близо 260 000 българи са поискали публично да продължат да живеят на Острова, а децата, които не желаят да не помнят родния език са хиляди. Само в Лондон българските учебни заведения са над 20 и в случай че поради пандемията, предходната година празника беше онлайн, тази година обичайното въодушевление се върна.

Децата, които посещават българските учебни заведения във Англия учат предметите на български език. Някои от тях са пристигнали, с родителите си от България, само че има и такива, които са родени в Кралството.

Днес честват и хората, които са приели да бъдат учители, само че освен като работа, а като предопределение. „ Аз доста одобрявам Ботев, и доста одобрявам една негова мисъл, че учителят би трябвало да бъде толерантен като вол, мирен като агне и издръжлив физиески като битолски бедняк. Така че при мен учителската специалност е генетика. Баща ми е преподавател, щерка ми също желае да стане преподавател, което за мен беше учудващо “, споделя учителката Марана Начева.

„ Аз съм била цялостен живот преподавател и в България, и тук в Англия, и не мога да си показва да върша нещо друго. Защото в действителност даваме доста обич на децата, само че те ни я връщат многократно повече “, споделя Веселина Семерджиева.

Българското посолство на Острова разгласи конкурс за есе измежду българските възпитаници във учебните заведения във Англия, който завършва през днешния ден. Победителят от него ще бъде разгласен в идващите дни, а премията е доста специфична. Ученикът ще може да стане дипломат на България в Лондон за един ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР