„24 май е нашият просветен Великден. Празнуваме възраждането на знанието

...
„24 май е нашият просветен Великден. Празнуваме възраждането на знанието
Коментари Харесай

Фандъкова: 24 май е нашият просветен Великден

„ 24 май е нашият образован Великден. Празнуваме възраждането на знанието като мощ и духовно единение. Като общ, вербален хоризонт, който ни прави народ с бъдеще ", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в формалното си послание пред Националната библиотека във връзка празника.

„ Зад всички спомагателни финансови средства за заплати, за курсове за подготовка, за съвременни класни стаи и съоръжение, зад всички нови образователни стратегии и наличие стои една огромна цел – да възродим учителската специалност като задача. Да върнем оня заряд, който българските учители постоянно са имали – на водачи, които водят, демонстрират направления. Които откриват хоризонти пред нашите деца. Искрено имам вяра, че най-истинската идея, която може да сплоти нашата обща сила и блян, е образованието ", сподели Фандъкова.

„ Голямата смяна стартира сега, в който вратата на класната стая се затвори и учителят застане против тези 30 изпитателни, любопитни или разсеяни детски погледи. И те дружно се трансфорат в един клас, една общественост ", съобщи още тя.

„ Запомнете – смрартфоните не са по-умни от вас, нито могат повече от вас. Не им давайте да ръководят живота ви. Модерният виртуален хейт не ни прави нито знаещи, нито същински сериозни. Думите, които имат силата да трансформират, са в общуването, което основава общественост на съзидание, на шерване и строеж. Честит празник ", приключи кметът на София.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР