24 май е дата, която няма нужда от доказателства за

...
24 май е дата, която няма нужда от доказателства за
Коментари Харесай

Пред нас ще светят буквите, които ни пазят и ни водят

24 май е дата, която няма потребност от доказателства за мястото си в историята ни. Тя събира в себе си минало и настояще, с цел да проправи път към общото ни бъдеще.

Днес празникът се върна към своята същина - да ни преведе през компликация. Подкрепяме се посредством словото, с помощта на което показваме мислите, възприятията и очакванията си. И празник ще има - у всеки българин. Пред нас ще светят буквите, които ни пазят и ни водят. Буквите, които сме изучили, на езика, на който сме проговорили, със завета на Светите братя Кирил и Методий, с цел да ни има и след премеждието.

Това се споделя в послание на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев по случай 24 май.

" И въпреки в друга година като тази чувството на празника носи това обръщение - поради напъните на учителите у нас и във всички български неделни учебни заведения по света. Българският преподавател прояви творчество и присъщите за специалността хуманизъм и взаимност. В новите условия на виртуалното образование това стана видно за всички. Преподавателите се включиха отговорно, бяха изобретателни и смели. Отдадоха се на задачата си - образованието на българските деца. И заслужават нашата благодарност за това!

В актуалните времена на тестване обществото ни разбра, че учителят ще бъде постоянно нужен. Никой и в никакъв случай няма да размени общуването в класната стая. И преподавателите , тези най-ярки почитатели на учението на Светите братя, ще не престават да предават познание посредством слово, да възпитават положителни хора, да откриват нови хоризонти, да провокират мисълта и насърчават фантазиите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР