24 май да се преименува от Ден на българската просвета

...
24 май да се преименува от Ден на българската просвета
Коментари Харесай

ВМРО иска 24 май да се преименува

24 май да се преименува от Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност в Ден на българската книжовност, култура и просвета, предлага Вътрешна македонска революционна организация.Предвижда се това да стане с смяна в Кодекса на труда, обвързвана с празниците в Р България, изясни на брифинг пред публицисти в Народното събрание Красимир Богданов/ "Обединени патриоти "/. Той не изключи опцията за следващи искания на други страни.

Според съпредседателя на ПГ на Оперативна програма Искрен Веселинов предлагането е подбудено от нуждата да се сложи точка на дебата каква писменост е кирилицата.

След среща с НПО-та, взехме решение за поправката, тъй като цялата историческа общественост, която обективно гледа на събитията, знае, че, в случай че глаголицата и да има своите характерности на общославянска писменост, то кирилицата еднопосочно е основана в българската земи, за потребностите на българската страна.

Отбелязваме 24 май – Ден на българската култура и просвета

Що се отнася до оттегления през днешния ден от Патриотите законопроект за промени в закона за политическите партии, който трябваше да бъде гледан в пленарната зала, Веселинов изясни, че им е било припомнено за сделка да се сътвори работна група за смяна във финансирането на партиите. Все отново той акцентира, че те не се отхвърлят от предложенията си и ще слагат въпроса и на идващия председателски съвет.

Новият зам.-министър на екологията Славея Стоянова не е предложение на Вътрешна македонска революционна организация, доколкото разбирам,просто е препоръчан специалист за тази служба, квотата си е на ГЕРБ, разяснява още съпредседателят на ПГ на Оперативна програма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР