24-годишният Енгин М., предаден на съд с обвинителен акт на

...
24-годишният Енгин М., предаден на съд с обвинителен акт на
Коментари Харесай

Младеж извади телефон в дома на гаджето си, извъртя й подъл номер

24-годишният Енгин М., предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище, бе наказан на 2 години и 6 месеца отнемане от независимост с 3 години и половина изпитателен период от състав на Търговищкия областен съд. Присъдата бе постановена при изискванията на кратко правосъдно разследване, откакто подсъдимият признал виновността си за потребление на двете дебитни карти на приятелката си без нейно познание – закононарушение по член 249, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено като продължавано действие.

Така след понижаване на  наказването с една трета поради съкратената правосъдна процедура, съдът постановил присъда от 1 година и 8 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване отсрочил с изпитателен период от 3 години и половина. На подсъдимия е била наложена и санкция в размер на 300 лв..

24-годишният Енгин имал близки връзки с момиче от Търговище. При едно от честите му гостувания в дома й видял двете дебитни карти на приятелката си. Снимал ги с телефона си и когато се прибрал в дома си, основал профил с непознато име. С него се записал в онлайн уебсайт за залози, като употребявал персоналните данни и данните от дебитните карти на приятелката си. Чрез тях той платил залози за 565, 20 лв. от 6 февруари до 27 февруари тази година.

След като открила, че от дебитните й карти липсват средства, пострадалата подала тъжба за осъществените без нейно единодушие транзакции. Така следствието достигнало до причинителя Енгин, който възстановил на приятелката си сумата от 310 лв.. Присъдата на Търговищкия областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР