24-годишни младежи ръководели разбитата банда за наркотици в Елин Пелин,

...
24-годишни младежи ръководели разбитата банда за наркотици в Елин Пелин,
Коментари Харесай

Младежи и майките им пласирали дрогата в Елин Пелин

24-годишни младежи ръководели разрушената тайфа за опиати в Елин Пелин, оповестяват от " 24 часа ".

Родителите на момчетата били осведомени с активността на децата си и даже ги прикривали или им съдействали. Майката на единия арестуван изхвърлила буркан с тревиста маса през прозореца, когато полицията влезнала да обискира дома им. Друга пък осъществявала превозването на опиатите от София до Елин Пелин.

Информация за наркогрупата е била получена още през февруари.

На брифинг на профилираната прокуратура заместник-директорът на ГДБОП Стоян Темалкиев бе безапелационен, че толерирането на тази активност от родители е извънредно недопустимо и е нужна здрава фамилна среда.

От своя страна ръководителят на профилираната прокуратура Димитър Франтишек разясни, че постоянно се разрушават сходни групи за разпространяване на опиати. Те обаче отварят ниша, която бързо се заема от друга тайфа.

По информация на проверяващите складът, откъдето се зареждала бандата, е бил разрушен по време на договорка. Именно там са били открити огромна част от опиатите и подправените еврови банкноти с номинал от 100 евро.

Разследването по случая продължава.

Припомняме, наркогрупата беше разрушена през вчерашния ден. Това беше втората наркогрупа, настояща на територията на Елин Пелин и района, която органите на реда обезвреждат в границите на четири денонощия.

На 3 декември след договорка с снабдители на опиати на едро от София бяха арестувани четирима участници в друга незаконна конструкция в града, у които бяха открити и конфискувани 1,8 кг канабис и 1,2 кг. амфетамини в разнообразни разфасовки, готови за разпространяване на черния пазар, пари, електронни везни. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР