24-годишната Таня Дончева е завършила Математическата гимназия в Стара Загора,

...
24-годишната Таня Дончева е завършила Математическата гимназия в Стара Загора,
Коментари Харесай

24-годишната Таня води четвърта битка с рака

24-годишната Таня Дончева е приключила Математическата гимназия в Стара Загора, следва „ Международни отношения” в УНСС. Свободно владее три езика, всички ѝ предсказват блестящо бъдеще.

Преди две години, малко преди за приключи последния учебен срок в университета, подлата болест влиза в живота на младото момиче.

"Започна с простуда, главоболие, повръщане, като всяко вирусно заболяване. Отидохме на доктор, изписаха ѝ медикаменти, правихме скенер на идващия ден и се откри, че има тумор”, сподели майката Стойка Дончева пред bTV.

За две години Таня съумява да пребори рака три пъти – с интервенции, химио и лъчелечение, лекуване с гама-нож в Турция. Минава през пъкъла и стига до поддържаща терапия.

Контролните прегледи демонстрират положителни резултати, само че парите на фамилията свършват през лятото, а с тях завършва и лечението. И заболяването се завръща още веднъж.

За четвъртата борба на Таня са нужни най-малко 1500 евро на всеки 14 дни.

"Една поддържаща терапия струваше 2000 евро предния път. Сега, тъй като е понижила килограмите, коства 1550 евро ", добавя майката Стойка Дончева.

Медикаментът, който се употребява за лекуването на момичето в Турция, се ползва и в България, само че под друго име. От Здравната каса отхвърлят да ѝ го изпишат, тъй като не бил посочен като подобаващ за диагнозата на Таня.

"Пожелавам си да бъда здрава. Това желая и за това се апелирам. Да бъда здрава, нищо друго”, споделя момичето.

Ето и дарителската сметка, на която може да помогнете на Таня Дончева:

Дарителска сметка в лв. при банка ДСК АД:

IBAN: BG69STSA93000023260127

BIC: STSABGSF
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР