24-годишната китайка Ву Хуаян е починала тези дни в болницата,

...
24-годишната китайка Ву Хуаян е починала тези дни в болницата,
Коментари Харесай

24-годишно момиче, тежащо едва 20 кг, почина от недохранване

24-годишната китайка Ву Хуаян е умряла тези дни в болничното заведение, оповестиха интернационалните организации.

Момичето, което тежеше едвам 20 кг, бе изкарало последните пет години от живота си в изразходване единствено на ориз. Новината за гибелта на младото момиче в действителност не е изненада за никого, защото още през октомври са били излъчени видеокадри, показващи извънредно слабото и недохранено тяло на Ву.

Животът на момичето е нелек. Тя губи своите родители още до момента в който посещава учебно заведение и тогава с по-малката си сестра минават под грижите на тяхната баба, а по-късно и при техните чичовци, които всеки месец заделят известна сума пари за тях - средства, по-голямата част от които отиват за лекуването на Ву, която още тогава демонстрира признаци на лабилно здраве.

Недохранването и затлъстяването са две лица на неприятното хранене

По-късно, когато момичето навлиза в трудоспособна възраст, приходите ѝ стигат едвам до два юана дневно. Принудена да пести, момичето се лишава от качествена храна и през последните пет години яде само ориз с чили. Така, в следствие от неналичието на по-богата на съставки храна, здравословното положение на Ву се утежнява още повече и тя влиза в болница.

Лекарският екип с шок открива, че момичето тежи едвам 20 кг и е с височина 1,35 м. Ву Хуаян също по този начин е била с нарушен сън и е изгубила към 50% от косата си.

Случаят с Ву сигурно е ясно увещание какво би станал с всеки човек, който се лишава от храна, безапелационни са здравни специалисти в най-многолюдната страна в света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР