24-годишият Георги Тенджов, който уби майка си - известната учителка

...
24-годишият Георги Тенджов, който уби майка си - известната учителка
Коментари Харесай

Синът на убитата учителка от Бургас от години е употребявал наркотици

24-годишият Георги Тенджов, който умъртви майка си - известната учителка по български език от Бургас Рада Гешева, първо се опитал да й пререже гърлото, само че ножът се счупил. Тогава синът взел различен нож и почнал свиреп да мушка майка си в региона на гърба, бъбреците и краката. А на проверяващите споделил: " Унищожих й бъбрека ".

Тези ужасяващи детайлности разкриха на брифинг педи минути окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и шефът на ОД Министерство на вътрешните работи ст.комисар Емил Павлов.

" Ние като хора с не дребен опит в правоохранителната система сме се сблъсквали с доста жестоки убийства, само че това е едно от тези, които можем да назовем венец на жестокостта ", разяснява прокурор Чинев. Разследващи са шокирани и от обстоятелството, че причинителят не проявявал никакво разкайване, в противен случай, доста невъзмутимо разказал по какъв начин " желал да завърши майка си бързо, по човечен метод ".

Уверявам ви, че се работи доста интензивно по случая, на следващия ден имам вяра че ще бъде импортирано искане за непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на арестувания, добави прокурор Чинев.

Той и комисар Павлов разкриха още, че от години Георги е употребявал опиати и е лекуван седем пъти в Центъра за психологично здраве /ЦПЗ/ в Бургас.

Само през 2023 година три пъти е лекуван в ЦПЗ по сигнали на родителите си - през януари, февруари и май, сподели ст. комисар Павлов. И посочи, че родителите на Георги на няколко пъти са подавали сигнали в полицията, обезпокоени за неговото психологично здраве. Сигнали за експанзия от негова страна обаче не е имало. Момчето има и престъпна демонстрация - през 2017 година е арестуван за владеене на опиати.

В нощта на убийството 21 януари, Георги се прибрал в квартирата си на ул. " Шейново ", където заварил майка си. 64-годишната жена живеела на различен адрес, само че отишла в квартирата на сина си, тъй като по-рано същия ден той й се оплакал, че не се усеща добре.

Има данни, че преди да й посегне, той я гледал 4 часа втренчено, след което дамата се паникьосала. Между двамата избухнало спречкване, евентуално още веднъж по същата тематика, по която се карали най-често - за опиатите, които Георги употребявал.

Предстои посредством експертиза да се откри дали тази систематична приложимост на опиати е отключила психическо разстройство и дали Георги е бил вменяем до момента в който е убивал майка си.

Два са подадените сигнала в полицията за осъщественото извънредно безчовечие - първо позвънил другар на Георги, на който той признал какво е сторил. 2-3 минути по-късно се обадил и килърът. Когато служителите на реда отшили на адреса го заварили до натрупа на майка си.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР