24-годишен шофьор на Tony Stewart Racing загина при катастрофа на междущатска магистрала

...
24-годишна жена, която караше за Tony Stewart Racing, почина в
Коментари Харесай

24-годишна жена, която караше за Tony Stewart Racing, почина в петък, след като беше изхвърлена от колата, в която се возеше, на магистрала в Индиана.

Ашли Албъртсън е била пътник в едно от двете превозни средства, замесени в инцидента, който се е случил около 11:30 сутринта на северната междущатска магистрала 65 в окръг Джаксън, на около час южно от Индианаполис, каза щатската полиция на Индиана в публикация във Facebook в петък.

Албъртсън беше пилот на Tony Stewart Racing, която беше създадена от трикратния шампион на NASCAR през 2000 г. Албъртсън също беше част от All Star Circuit of Champions TQ Midgets и последно се състезава в Индианаполис една седмица преди смъртта си, според нейните състезателни записи.

Според държавната полиция, 22-годишен е шофирал Chevrolet Malibu в дясната лента на I-65 в петък, докато 31-годишен е пътувал в лявата лента в GMC Terrain. Албъртсън е бил пътник в Terrain, каза полицията.

Tony Stewart

Полицията казва, че доказателствата от произшествието, включително видео, показват, че „двамата шофьори са започнали да ускоряват бързо и са отказали да позволят на другото превозно средство да премине“.

Когато Malibu започна да се движи в лентата на Terrain, водачът на Terrain загуби контрол и превозните средства се сблъскаха. Албъртсън е бил изхвърлен от колата в резултат на това, когато колата се е преобърнала, каза полицията.

Албъртсън е транспортирана до болницата, където е обявена за мъртва. Всички останали участници - двамата шофьори и непълнолетен пътник в Малибу - са били лекувани без опасност за живота в местни болници, казва полицията.

Стюарт описва Албертсън в публикация във Facebook като човек, който може да освети всяка стая със „заразна личност“.

„Тя беше страхотен шофьор на състезателна кола, участвала в злополука на пътя и загубила живота си“, каза Стюарт, „В миналото и аз съм попадал в гняв на пътя.“

Полицията не е потвърдила, че инцидентът е свързан с неистовстване на пътя.

Шофьорът Тони Стюарт гледа в гаража по време на тренировка за NASCAR Sprint Cup Series Cheez-It 355 в Watkins Glen International на 8 август, Watkins Glen, Ню Йорк. Стюарт е трикратен шампион в най-високата дивизия на NASCAR и също така спечели шампионат за спринт автомобили през 1995 г. class= Шофьорът Тони Стюарт гледа в гаража по време на тренировка за NASCAR Sprint Cup Series Cheez-It 355 в Watkins Glen International на 8 август, Watkins Glen, Ню Йорк. Стюарт е трикратен шампион в най-високата дивизия на NASCAR и също така спечели шампионат за спринт автомобили през 1995 г. Джаред К. Тилтън/Гети изображения

Стюарт, който се оттегли от НАСКАР през 2016 г., беше глобен с общо 30 000 долара от състезателната верига за серийни автомобили и поставен на пробация между 2001 г. и 2002 г. след множество прояви на гняв. Те включват блъскане на колата на Джеф Гордън на пътя по време на състезание, избиване на касетофон от ръката на репортер и удряне на фотограф.

Тод Албъртсън, бащата на Ашли, направи видео публикация във Фейсбук в нейния състезателен акаунт, информирайки феновете си за нейната смърт. „Тя беше добро дете, по-добър човек и просто обичаше да се състезава, обичаше общността“, каза Тод емоционално във видеото.

Полицията каза в петък, че резултатите от токсикологията все още се чакат.

CNN се обърна към полицията за допълнителен коментар, но не получи отговор.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР