24-годишен моторист е задържан за бягство от полицейска проверка и

...
24-годишен моторист е задържан за бягство от полицейска проверка и
Коментари Харесай

Моторист без регистрационни табели бяга от ченгетата

24-годишен моторист е арестуван за бягство от полицейска инспекция и застрашаване живота на служители на реда. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Снощи към 00.45 часа, патрулирайки по маршрут бул. „ Никола Петков “ и околовръстния път, пътните служители на реда забелязали моторист да се движи по посока кв. „ Горна баня “ с висока скорост, без светлини и прикрит регистрационен номер.

Униформените неотложно подхванали дейности за прекъсване на транспортното средство със звуков и светлинен сигнал, само че лидерът не се подчинил и нараснал скоростта. Сигналът за неподчинението бил предаден на идващ екип, който също безрезултатно опитал да спре моториста. След малко гонене служителите на реда му препречили пътя, само че когато един от униформените излязъл от патрулния автомобил и за следващ път направил опит да го спре, мотоциклетистът нараснал скоростта и се насочил към чиновниците на реда. При зародилата обстановка и действителна заплаха за живота и здравето им, се наложило единият от служителите на реда да употребява служебното си оръжие, с което създал три изстрела със стоп патрони - един от тях улучил лидера в ръката, а другите два попаднали в крайници му. Той е нагледен от екип на незабавна помощ и в допълнение в болнично заведение, назначено му е лекуване.

От последващите полицейски дейности е открито, че мотористът - 24-годишен, ръководи моторното транспортно средство без нужната категория, а моторът е спрян от придвижване. Работа по документиране и изясняване на всички условия към случая продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР